Dom kulture Kamnik krepi sodelovanje z lokalno skupnostjo

Dobrodošli pod krošnjo kulture v novi abonmajski sezoni 2019/20. Dom kulture Kamnik, ki je v upravljanju Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, tudi za letošnjo sezono pripravlja raznolik program. Vpis abonmajev bo mogoč od 2. septembra dalje, ko se po poletnem odmoru pričenjajo uradne ure Doma kulture Kamnik.

Po lanskoletni uspešni izvedbi novega Abonmaja Kam’na’smeh, se tudi letos nadaljujejo večeri komedije, Maistrov abonma bo postregel s kombinacijo izbranih gledaliških del, režiserjev in avtorjev predstav, ki so ustvarili vznemirljive in ustvarjalne uprizoritve, novosti pa se obetajo predvsem pri Abonmaju Kam’nček.

Eden od ciljev ekipe Doma kulture Kamnik je krepiti sodelovanje z lokalno skupnostjo. Potem ko je sodelovanje z Glasbeno šolo Kamnik in Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra skozi leta postalo že stalnica, bodo sedaj v Domu kulture Kamnik okrepili še sodelovanje s Ciriusom ter društvi, ki izvajajo samostojno gledališko produkcijo.

Tako bodo letos otroške delavnice, ki sledijo vsaki predstavi v okviru Abonmaja Kam’nček, pripravili varovanci Ciriusa in njihovi mentorji. »Namen takšnega sodelovanja je spodbuditi interakcijo z ranljivimi skupinami ljudi in jih vključiti v projekte Doma kulture Kamnik,« pojasnjujejo v tej kulturni inštituciji.

Najmlajši obiskovalci pa bodo deležni še ene novosti – dodatne šeste predstave, ki pa bo plod lokalne produkcije. »V Kamniku je dovolj skupin in posameznikov, ki ustvarjajo kvalitetno produkcijo, in prav je, da tudi njihove predstave vključimo v abonmajski program,« menijo v Domu kulture Kamnik. Podrobnosti abonentskih predstav so na voljo na spletni strani www.domkulture.org.

Kot rečeno, se bo nadaljevalo tudi sodelovanje z kamniškimi šolami, in sicer s projektom A me slišiš?, ki ga pripravljajo učenci Glasbene šole Kamnik, ter projektom Dijaške Maistrovine, ki ga pripravljajo dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik.

Prav tako se bodo nadaljevali uspešni glasbeno kulinarični klubski večeri projekta Glasba z okusom. Ti bodo ponovno začinili torkove večere v Klubu Kino dom. Ob dobri glasbi bo, kot je v navadi, postrežena večerja izpod kuharske taktirke Gostišča Repnik. Celoletni program bo kmalu objavljen na spletni strani www.domkulture.org. Novo sezono razvajanja brbončic bo 1. oktobra prišel projekt Sozvočja Slovenije v izvedbi Boštjana Gombača in Janeza Dovča.

Vpis abonmajev je za dosedanje abonente možen od 2. do vključno 18. septembra, za nove abonente pa od 19. septembra do 1. oktobra.

Avtor: Samo Trtnik / ZTŠK Kamnik

Tagi