Dodatni predstavi Charleyjeve tete

Kot vse kaže, je letošnja osrednja gledališka predstava 16. kulturnega poletnega festivala v avditoriju Poletnega gledališča na Studencu naletela na zelo dober odziv.

V KD Miran Jarc Škocjan so načrtovali, da bodo zadnje tri predstave komedije Thomasa Brandona Charleyjeva teta odigrali v petek, 12., v soboto, 13. in v nedeljo, 14. avgusta, vendar so se zaradi izrednega zanimanja odločili še za dve dodatni predstavi. Tako bodo komedijo, ki vam bo s smehom polepšala vroči avgust, uprizorili še v četrtek, 18. avgusta, in zadnjič še v petek, 19. avgusta 2016.

Tega uspeha so v KD Miran Jarc izredno veseli, saj kaže, da je bila izbira Charleyeve tete za osrednjo gledališko predstavo festivala na Studencu pametna odločitev. »To je komedija za razvedrilo in sprostitev,« pravi Lojze Stražar, predsednik KD Miran Jarc Škocjan, tudi avtor priredbe in režiser predstave Charleyjeva teta. »Odlično, pravijo nekateri zvesti obiskovalci, drugi pa bi morda želeli resnejšo tematiko in seveda predstavo kakega domačega avtorja. Pri ljubiteljskem društvu, kot je naše, na izbor predstave vpliva več dejavnikov, in odločitve so mnogo težje kot pri manjših društvih ali kulturnih ustanovah in zavodih, ki imajo sredstva zagotovljena iz proračunov občin in deloma države. Zato je skrb za množični obisk predstav nujna in ne stranska, in to deloma vpliva tudi na izbor predstav.«

Če se želite v dobrih dveh urah nasmejati domislicam namišljene in prave Charleyjeve tete, potem si čimprej zagotovite vstopnice. Morda vam uspe dobiti še kakšno vstopnico za konec tedna (12. do 14. avgust), v vsakem primeru pa si boste svoj sedež zagotovili za eno od dveh dodatnih predstav 18. in 19. avgusta.

Informacije in rezervacija vstopnic – 051/ 61 41 41 ali na spletni strani Poletnega gledališča Studenec.

Avtor: Primož Hieng; Foto: Primož Hieng
Tagi