Dobrodelni koncert na OŠ Domžale »Kultura pomaga«

V polni avli Osnovne šole Domžale je v sredo, 10. februarja 2016, potekal dobrodelni koncert z naslovom »Kultura pomaga«. Dobrodelni koncert je bil namenjen trem socialno ogroženim družinam iz Domžal, katerih otroci hodijo v OŠ Domžale.

Ker je bila stiska res huda, saj so se položnice kopičile, brezposelnost pa je tudi naredila svoje, je idejni oče dobrodelnih koncertov, drugače pa vodja skupine Kontrabant in tudi učitelj v OŠ Domžale, Bela Szomi Kralj poprijel za telefon in stekle so priprave za dobrodelni koncert, na katerem so obenem obeležili tudi slovenski kulturni praznik. Že pred dvema letoma so na OŠ Domžale pripravili dobrodelni koncert za občane, katerim so v stolpnici na ulici Matije Tomca v Domžalah pogorela stanovanja. Tako kot tokratnega koncerta, so se ga tudi takrat v velikem številu udeležili ljubitelji glasbe in seveda dobrodelnosti.

Na tokratnem dobrodelnem koncertu »Kultura pomaga« so nastopili številni mladi in manj mladi glasbeniki, ki so dodobra ogreli dlani obiskovalcem koncerta: Hieronim Vilar, Ljudske pevke KD Domžale z Maro Vilar, Špela Hribar, Klemen Juvančič, Enej Nik Juran, Neža Juvančič, Otroški pevski zbor OŠ Domžale, Anja Žunič, Kika Szomi Kralj in seveda za konec člani skupine Kontrabant, ki so zaigrali kar nekaj skladb iz svojega repertoarja. Nastopajočim in obiskovalcem se je zahvalil tudi ravnatelj OŠ Domžale, Uroš Govc ter  jim zaželel lep glasbeni večer.

Organizator dobrodelnega koncerta Bela Szomi Kralj, je za naš portal povedal, da bo šel zbrani denar v roke trem družinam iz Domžal in upa, da bo zbrani izkupiček vsaj malo ublažil stisko teh nesrečnih družin. Seveda ni edini, ki mu je žal, da se to dogaja v 21. stoletju, da so ljudje v čedalje večji stiski. Ob koncu se je zahvalil vsem nastopajočim za prelep glasbeni večer in obiskovalcem za prispevek v mošnjiček za družine.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi