Dob gostil Revijo otroških, mladinskih in družinskih pevskih zborov domžalske dekanije

Cerkev sv. Martina v Dobu pri Domžalah je v nedeljo, 15. aprila 2018,  gostila revijo otroških, mladinskih in družinskih pevskih zborov domžalske dekanije, na kateri je nastopilo devet zborov z okrog dvesto nastopajočimi otroki iz sedmih župnij, ki so s skrbno izbranimi pesmimi ogreli srca obiskovalcem revije.

Devet nastopajočih zborov je nedeljski popoldan preživelo v prijetnem prepevanju in druženju mladih ob cerkvenih pesmih. Popolnemu vzdušju je krono dodala tudi lepa in akustična cerkev sv. Martina v Dobu. V uvodu je vse nastopajoče in prisotne pozdravil Jure Ferlež, dobski župnik ter dal nekaj napotkov za potek revije. Zatem pa sta mlada povezovalca Martin Otrin in Anže Zidanšek obiskovalce popeljala v molitev za dobre nastope in začetni blagoslov vseh mladih pevk in pevcev ter njihovih spremljevalcev in voditeljev. Prelepe cerkvene pesmi, ki seveda iz otroških grl zvenijo malo drugače kot iz grl odraslih pevcev, so izzvenele zelo lepo, bile pa so tudi poučne ter polne sporočil za življenje.

Uvod v revijo je pričel Otroški pevski zbor župnije Brdo z zborovodkinjo Petro Avbelj in violinistko Dorotejo Kink. Po prvi izvajani pesmi se jim je pridružil še Mladinski pevski zbor Brdo. Sledil je nastop Otroškega pevskega zbora Sončni Žarki iz župnije Domžale, z zborovodkinjo Lili Sever ter solistko Špelo Sever. Otroški pevski zbor Ihanski zvončki iz župnije Ihan je prepeval pod taktirko zborovodkinje Mirjam Ferčak, zbočku pa so ob pesmih glasbeno spremljavo dodali Mirjam Starin na kitari ter Debora Pirnat na violini. Solo vložke pa so s svojimi otroškimi glasovi pridodale Lori Cerar, Sara Primožič Rupnik, Julija Skoberne in Katarina Hribar. Otroški pevski zbor župnije Jarše je navdušil z dvemi pesmicami pod taktirko zborovodkinje Jerce Letnar, spremljala pa jih je organistka Neža Pogačar. Otroški pevski zbor župnije Krašnja je zapel ob spremljavi kitarista Mihe Kralja in pod taktirko zborovodje Marka Juterška. Iz Moravške župnije sta sodelovala dva otroška pevska zbora. Otroški pevski zbor Zvončki pod vodstvom zborovodkinje Maše Svetlin, spremljali pa so jih organist Blaž Pirnat, Nuša Šter na kitari in Benjamin Štefan na cajonu. Mladinski pevski zbor Zmaji iz župnije Moravče pa je prepeval pod taktirko zborovodkinje Elizabete Pirnat, spremljal jih je organist Dominik Štefan. Pri drugi pesmi »Hozana, Oče tebi izročam se« pa so jih spremljali Blaž Pirnat na klavirju, Rok Štefan na bas kitari, Dominik Štefan na kitari ter Benjamin Štefan na cajonu. Za konec rednega dela pa so zapeli še gostitelji. Otroški pevski zbor Mavrica iz župnije Dob je prepeval pod taktirko zborovodkinje Tine Grošelj, na orglah pa jih je spremljala Ana Češnjevar.

Mlada povezovalca sta ob koncu pred mikrofon povabila Marka Koširja, župnika v cerkvi sv. Mihaela v Mengšu in referenta za zbore dekanije Domžale, ki je povedal nekaj besed o nastopu mladih pevk in pevcev ter se zahvalil dobskemu župniku Juriju Ferležu, da je sprejel in omogočil revijo v njihovi lepo akustični cerkvi. Vse je pred odhodom še blagoslovil za srečen povratek v domača ognjišča. Čisto za konec pa so združeni zbori zapeli še pod taktirko zborovodkinje Jerce Letnar. Po končani reviji je sledila še sladka pogostitev za vse nastopajoče.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi