DIH v Moravčah

Razstava likovnih del in unikatnih ročnih izdelkov v Krajevni knjižnici Daneta Zajca Moravče

V izložbenih oknih Krajevne knjižnice Daneta Zajca Moravče je bila 9. maja 2019, postavljena likovna razstava na temo »Krajina« ter ročni unikatni izdelki treh ustvarjalk skupine Ustvarjanje DIH iz Mengša: Dari Korošec, Irene Gorenc in Helene Testen.

Vsaka ustvarjalka ima svoj lasten prepoznaven likovni slog, prav tako pa tudi tehniko izdelave unikatnih ročnih izdelkov, ki dopolnjujejo razstavo.

Dari Korošec se predstavlja  s slikami v akrilni tehniki na platnu ter uporabnimi pletenimi in kvačkanimi unikatnimi izdelki iz volne in bombaža ter ročno izdelanimi voščilnicami.

Irena Gorenc razstavlja slike v akrilni tehniki na platnu, modni kvačkan nakit, pončo, voščilnice z lastnimi motivi povzetih iz slik na platnu ter poslikave astroloških znamenj na podlagi iz stewalin mase.

Helena Testen se predstavlja z barvnimi grafikami, slikami v pastelni in akrilni tehniki na platnu in lesonitnih ploščah ter ročno poslikanimi voščilnicami izpisanimi s kaligrafsko pisavo ter s poslikavami slovenskih motivov na lesenih podlagah magnetkov.

Razstava skozi izložbena okna nagovarja in vabi obiskovalce knjižnice, naključno mimoidoče občane in občanke  ter obiskovalce Moravč, da si jo ogledajo iz javne površine pločnika pred knjižnico, kadarkoli do 30. junija 2019.

Zahvaljujemo se mag. Katarini Peterc iz Krajevne knjižnice Daneta Zajca Moravče, da nam je omogočila izvedbo razstave.

Lepo vabljeni k ogledu!

Tekst in foto: Ustvarjanje DIH

 

Tagi