Delavnica Mavrice v Arboretumu

Arboretum in Foto, kino in video klub Mavrica iz Radomelj sta soseda. Zato je park že pol desetletja motiv, s svojo estetiko pa tudi učilnica fotografov in filmarjev.

Sobotno dopoldne, ko v zraku še ni mlečne sparine, ki jo fotografski objektivi koprenasto zamažejo, in so na rastlinah še ostanki rose, je kot nalašč za fotografski safari. Razgibani francoski in dostojanstveni angleški del parka zasrbita prste vsakega fotografa, da pritisne na sprožilec. Kdaj sprožiti, da bodo podobe parka najbolj verodostojne, in kam se postaviti, da ne bo motečih dodatkov, je bila naloga fotografske delavnice.

Delavnica je bila namenjena počitniškemu fotografskemu krožku, ki mu je Arboretum brezplačno odprl vrata, in zunanjim gostom, ki so se prijavili v tečaj. Delavnico je vodil Peter Rojc, eden najbolj izkušenih in uspešnih članov Mavrice. Za vodenje je bil vsestransko usposobljen, saj je po poklicu vrtnar, v Leku, kjer je bil zaposlen, pa je fotografiral za tovarniško glasilo KoLektiv. Rojc je udeležence delavnice že na začetku poučil, kako se naredi dober selfi, potem pa jih usmerjal do točk in prostorov, s katerih je park najbolj fotogeničen. Vmes pa je pripovedoval fotografske, vrtnarske in arboretumske anekdote, saj je njegov dom najbližji sosed parka.

Avtor: Igor Lipovšek; Foto: Foto, kino in video klub Mavrica

Komentarji uporabnikov
Tagi