DECEMBER v Mestnem kinu Domžale

Decembra v Mestnem kinu Domžale poleg pisanega rednega programa pripravljamo tudi vrsto posebnih dogodkov, ki bodo še popestrili prednovoletno praznično vzdušje.

POJDI Z MANO
Danes ob 20.00 na domžalski premieri predstavljamo novi slovenski mladinski film POJDI Z MANO. Na projekciji se nam bodo pridružili režiser filma Igor Šterk in štirje glavni igralci Ivan Vastl, Mak Tepšić, Ronja Matijevec Jerman in Matija David Brodnik. Film bo v Domžalah na sporedu še cel december in ga toplo priporočamo! Več o filmu.

GLEJ IN SE ČUDI: SANJARJENJE O POVEZANEM SVETU
V torek, 6. decembra predstavljamo dokumentarni film GLEJ IN SE ČUDI: SANJARJENJE O POVEZANEM SVETU, režiserja Wernerja Herzoha, ki ga bomo pospremili s "filmskim pogovorom”. Naš gost bo kolunist Lenart J. Kučić, s katerim se bomo pogovarjali o začetkih interneta, o tem, kam nas medmrežje pelje in kako vpliva na naše medosebne odnose, skušali pa bomo tudi ugotoviti, o čem se pogovarjajo "povezane” pečice in hladilniki. Več o dogodku.

ROGUE ONE: ZGODBA VOJNE ZVEZD
Četrtek, 15. decembra bo veliki dan za ljubitelje Vojne zvezd, saj na velika platna prihaja novo poglavje fantazijske sage, "spinoff” nadaljevanje ROGUE ONE: ZGODBA VOJNE ZVEZD. Film opisuje prizadevanja glavne junakinje Jyn Erso, da bi se dokopala do načrtov Zvezde smrti, ki jo gradi zlobni Imperij in je eno najstrašnejših orožij v galaksiji. Za najbolj neučakane oboževalce galaksije "daleč daleč stran”, bomo film v Mestnem kinu Domžale predpremierno zavrteli že 14. decembra ob 23.00 zvečer. Več o dogodku.

NOČ KRATKIH FILMOV
21. december je sedaj že tradicionalno namenjen NOČI KRATKIH FIMOV, ki jo organiziramo na pobudo Slovenskega filmskega centra. Na najdaljšo noč v letu se bomo posvetili kratkim filmom, tokrat izboru nagrajenih in izpostavljenih kratkometražcev z letošnjega Festivala slovenskega filma in se s tem pridružili kinematografom v več kot 50 državah sveta. Na projekciji v Mestnem kinu Domžale bodo prisotni tudi nekateri izmed ustvarjalcev: Urška Djukić, Maja Prelog in Matevž Jerman. Vstop je prost! Več o dogodku.

POČITNIŠKE USTVARJALNE DELAVNICE
Med novoletnimi počitnicami dopoldneve namenjamo animiranim filmom in ustvarjalnim delavnicam. Tokrat bomo ustvarjali po animiranih filmih Zapoj, Vaiana: Iskanje bajeslovnega otoka in Čas za sneg. Delavnice so brezplačne. Več o dogodku.

BREZPLAČNA PROJEKCIJA ZA BREZPOSELNE
Vsako leto decembra eno projekcijo brezplačno namenimo brezposelnim. Letos smo izbrali češko-slovaški film NEGOVALKA, ki je na sporedu v torek, 6. decembra ob 18.00. Več o dogodku.

Prijazno vabljeni v Mestni kino Domžale!

Avtor: Kulturni dom Franca Bernika Domžale
Komentarji uporabnikov
Tagi