Češminov park bodo nocoj obiskali »gorenjski gaunarji« iz hotela Pr´Hostar

Za letošnji zaključek Kina v parku bo poskrbljeno za obilo smeha, za kar bodo poskrbeli »gorenjski gaunarji«, saj bo ob 21.30 uri na velikem platnu projekcija gorenjske komedije Pr´Hostar. Na sami projekciji bo prisotna tudi ekipa filma, zato boste lahko iz prve roke izvedeli marsikaj o zakulisju nastajanja tega filma. To pa še ni vse. Pred projekcijo tega filma bo na ogled krajši predfilm, absurdna komedija, Dober tek, življenje. Skratka, danes zvečer je letošnja zadnja priložnost, da si ogledate film pod zvezdami v Domžalah.

Kino v parku: Pr´Hostar

"gorenjska” komedija / režija: Luka Marčetić / scenarij: Goran Hrvaćanin in Dejan Krupić / igrajo: Dejan Krupić, Goran Hrvaćanin, Igor Kešina, Miha Brajnik, Mateja Terseglav, Aljoša Armuš, Haris Raković, Mario Ćulibrk, Luka Marčetić, Niko Zagode, Yuliya Molina, Miri Bolte, Uroš Albert, Jože Robežnik / 2016, Slovenija / distribucija: Karantanija / 95’

Sobota, 22. 07. 2017
ob 21:30h na projekciji bo prisotna ekipa filma
Čeminov park / Kino v parku

»Za devetimi gorami in tremi cipresami leži majhna vasica in v njej hotel, kjer ostri so jeziki in prepovedani dotiki.«

Zabavne spletne prigode vaških posebnežev se selijo na veliko platno v komični zgodbi o malih ljudeh in njihovem preprostem boju s škodoželjneži. Majhni podeželski hotel Pr'Hostar se zaradi pogoltnosti direktorja znajde v rdečih številkah, na vrata pa že trka tuji kupec dvomljivega slovesa. Osebje hotela ne želi pristati na cesti, zato se odločijo preprečiti prodajo. Njihovi obupani poskusi se kot po tekočem traku izjalovijo in povzročijo popolno zmešnjavo, iz komičnega kaosa pa se lahko rešijo le z lastno iznajdljivostjo in obilico sreče.

Pripravite se na smeh! Priljubljene prigode "gorenjskih gaunarjev" se selijo na veliko platno! Pred štirimi leti je spletna serija Pr'Hostar postala pravi slovenski YouTube fenomen. Ustvarjalna ekipa, ki jo je širša javnost spoznala v skečih, kot so Car, Krastać in Carice, je tedaj postregla z izvirnimi prigodami gorenjskih gaunarjev, sočnim besediščem in zabavnimi liki, ki so jih gledalci v trenutku vzljubili. Medtem ko so videi beležili pol milijonske in celo milijonske oglede, njihovi stvaritelji niso počivali na lovorikah, temveč so neumorno pripravljali svoj prvi celovečerni film. Tega so osnovali na četrti epizodi serije, kjer se v središču zgodbe odvija neizprosno hudomušen boj malega človeka proti pogoltni oblasti.

Kino v parku: Dober tek, življenje (predfilm)

absurdna komedija / Bon Appétit, La Vie! / režija: Urška Djukić / scenarij: Urška Djukić / igrajo: Eva Jesenovec, Nataša Keser, Tosja Berce Flaker, Nejc Cian Garlatti, Marinka Štern, Tanja Dimitrievska, posebna gostja: Mara Vilar / 2016, Slovenija / 14’ /

Lokacija: Češminov park / Kino v parku
Sobota, 22. 07. 2017
ob 21:30h predfilm

Izgubljen test nosečnosti povzroči zmedo v glavah odraslih otrok. Eva se vrne v svoj domači kraj, kjer jo čakajo neporavnani računi. Max ima novo ljubico. Nataši se zmeša. Izijeva mama najde pozitiven test nosečnosti in naredi paniko. Iziju je vseeno za vse.

Nekaj dodatnih informacij o letošnjem Kinu v parku
Vse projekcije Kina v parku so brezplačne. V parku je na voljo 200 sedežev, če želite pa lahko prinesete tudi svoje lastne stole in ležalnike, če pa radi posedate na travi, priporočajo piknik odeje! Kot vsako leto bo pri pavilijonu v Češminovem parku obratovala filmska kavarna z vsem, kar potrebujete za prijeten ogled večernega filma. Prvo pivo bo na voljo uro pred projekcijo.

Vabljeni tudi na spremljevalne dogodke, še posebej na filmsko stojnico, ki bo vsak dan od 19.00 do začetka filma namenjena predvsem najmlajšim. Letos boste lahko znova odnesli vaš najljubši filmski plakat z "sejma plakatov”, za nagrade pa se boste lahko potegovali v natečaju za enominutni video.

Češminov park se nahaja ob Plečnikovi ulici v Domžalah. Parkiranje je omogočeno tik ob parku, na parkirišču OŠ Domžale in pri stanovanjskem naselju Bistra. V slučaju slabega vremena se projekcija prestavi na nedeljo

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video (Pr` Hostar): ksckino; Video (Dober tek, življenje): Urška Djukič
Tagi