Če ne veš kam danes zvečer, potem pojdi z mano v modrino Kina v Parku

Danes zvečer Kino v parku, ki se nahaja v Češminovem parku v Domžalah ponovno odpira svoja vrata, kjer si boste lahko pod zvezdami in brezplačno ogledali projekcijo slovenskega filma Pojdi z mano. Po projekciji se bo pogovoru pridružila tudi ekipa filma. Za uvod v današnji večer bodo predvajali še krajši predfilm z naslovom v Modrino.

Če danes zvečer ne veste kam, potem obiščite Kino v Parku v Češminovem parku, kjer si boste lahko vse do 22. julija 2017, ogledali filme pod zvezdami in sicer ob četrtkih, petkih ter ob sobotah ob 21.30 uri. Danes zvečer bodo program začeli s kratkim predfilmom V modrino, nato pa sledi projekcija slovenskega mladinskega filma Pojdi z mano. Iz prve roke boste izvedeli marsikaj tudi o nastanku in o ozadju filma, saj bo na pogovoru po projekciji filma sodelovala ekipa filma.

Kino v parku: V modrino (kratki predfilm)
kratki film, drama / U plaventilo / režija: Antoneta Alamat Kusijanovic / scenarij: Christina Lazaridi / igrajo: Natasa Dangubic, Dominik Duzdevic, Gracija Filipovic, Marija Kohn, Andro Rezic, Vanesa Vidakovic Natrlin / 2017, Hrvaška, Slovenija, Švedska / 22’ /

Lokacija: Češminov park / Kino v parku
Četrtek, 13. 07. 2017
ob 21:30h predfilm

Trinajstletna Julija se z mamo med počitnicami umakne na idilični jadranski otok, kjer je odraščala. Veseli se, da bo obudila prijateljstvo z Ano, ki pa več pozornosti namenja svojemu fantu. Anina zavrnitev odpre pri Juliji nezaceljene rane iz preteklosti in prebudi spomin na družinske težave, za katere je že mislila, da jim je ušla.

Kino v parku: Pojdi z mano
Po projekciji filma Pojdi z mano se nam bo na pogovoru pridružila filmska ekipa.
mladinski film / režija: Igor Šterk / scenarij: Dušan Čater (po svojem istoimenskem romanu) / igrajo: Ivan Vastl, Mak Tepšić, Ronja Matijevec Jerman, Matija David Brodnik / 2016, Slovenija / distribucija: Fivia / 83’ / primerno za 9+ /

Lokacija: Kino v parku / Češminov park
Četrtek, 13. 07. 2017
ob 21:30h na projekciji bo prisotna ekipa filma

Topla in napeta zgodba o odraščanju, ljubezni, prijateljstvu in junaštvu, ki nam izvirno postavlja vprašanje, kaj se zgodi, ko v današnjem svetu odpove tehnologija.

Zgodba o štirih najstnikih, ki se v iskanju najboljše fotografije za šolski natečaj iz domačega urbanega okolja odpravijo v njim povsem tuj podeželski svet. Pot jih zanese v odročne hribe, kjer se na videz preprosto fotografiranje naravnih lepot spremeni v boj za golo preživetje. Tja jih popelje Manc, ki mu grozi izključitev iz šole zaradi domnevne tatvine. Sam bi predvsem rad podoživel otroštvo, ki ga je v tistih hribih preživel z dedkom. Pridružijo se mu sošolci Mina, Oto in Špurč. Mina, razvajena hči igralke in dirigenta, se v tujem okolju prva zlomi, ob strani pa ji stoji Oto, preudaren fant, ki je vanjo zaljubljen. V neobljudenem svetu se tudi Špurč, sin premožnega avtoličarja, spremeni v strahopetnega razvajenca in na koncu je prav Manc tisti, ki jih varno vodi domov. Topla in napeta zgodba o odraščanju, ljubezni, prijateljstvu in junaštvu, ki nam izvirno postavlja vprašanje, kaj se zgodi, ko v današnjem svetu odpove tehnologija.

Nekaj dodatnih informacij o letošnjem Kinu v parku
Vse projekcije Kina v parku so brezplačne. V parku je na voljo 200 sedežev, če želite pa lahko prinesete tudi svoje lastne stole in ležalnike, če pa radi posedate na travi, priporočajo piknik odeje! Kot vsako leto bo pri pavilijonu v Češminovem parku obratovala filmska kavarna z vsem, kar potrebujete za prijeten ogled večernega filma. Prvo pivo bo na voljo uro pred projekcijo.

Vabljeni tudi na spremljevalne dogodke, še posebej na filmsko stojnico, ki bo vsak dan od 19.00 do začetka filma namenjena predvsem najmlajšim. Letos boste lahko znova odnesli vaš najljubši filmski plakat z "sejma plakatov”, za nagrade pa se boste lahko potegovali v natečaju za enominutni video.
Češminov park se nahaja ob Plečnikovi ulici v Domžalah. Parkiranje je omogočeno tik ob parku, na parkirišču OŠ Domžale in pri stanovanjskem naselju Bistra. V slučaju slabega vremena se projekcija prestavi na nedeljo.

Spored letošnjega Kina v parku, si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: KD Franca Bernika, arhiv Domžalca
Komentarji uporabnikov
Tagi