Čarobna Pepelka v Radomljah očarala publiko s svojo šarmantnostjo in romantičnostjo

Kulturno društvo Ihan in Kulturno društvo Mlin Radomlje sta pod »streho« spravila premiero čarobnega muzikala Pepelka! Muzikal poln plesa, petja in igranja, bogatih barvnih kostumov ter premičnih kulis in barvnih svetlobnih efektov, je ob spremljavi simfoničnega orkestra, ki mu je dirigiral Iztok Kocen dodobra ogrela dlani obiskovalcev v razprodani dvorani Kulturnega doma Radomlje.

Po uspehu uprizoritev muzikalov »Moje pesmi, moje sanje« in »Annie«, se je taista kreativna ekipa ponovno zbrala, da v svojem značilnem slogu na odrske deske pripelje brezčasno zgodbo o preobrazbi preprostega dekleta v princeso. Na čelu zasedbe je nastopal vsem dobro poznani glasbeni in romantični par Tjaša Hrovat in Uroš Steklasa. Premierna uprizoritev v Kulturnem domu Radomlje je bila v petek, 19. januarja 2018.

Tjaša Hrovat in Uroš Steklasa sta že dobro uigran par, ki deluje v sožitju tako v glasbi kot tudi zasebno. Združila ju je ljubezen do glasbe, ki jo skupaj le še nadgrajujeta – pišeta besedila in melodije, lani so Ognjeni muzikanti z njuno pesmijo slavili na festivalu Slovenska polka in valček, izdala pa sta tudi svoja  prva singla. V trinajstih predstavah Pepelke pa je pred njima nov velik izziv – v vlogi Pepelke in njenega princa v Kulturnem domu Radomlje nastopata kot glavna igralca v novem muzikalu Pepelka.

Pepelka je eden izmed številnih muzikalov, ki sta jih napisala skladatelj Richard Rodgers in tekstopisec Oscar Hammerstein II, ki sta tudi avtorja muzikala »Moje pesmi, moje sanje«. Predstava vključuje vse elemente izvirne Pepelke – bučo, steklene čeveljce, banket, poleg tega pa še številna druga presenečenja. Ta klasična pravljica se je in se bo še naslednjim obiskovalcem muzikala s svojo šarmantnostjo in romantičnostjo dotaknila src vseh ljudi. Muzikal režira Nejc Lisjak, ki ga je tudi prevedel v slovenščino, glasbeni vodja je Uršula Jašovec, koreografinja je Petra Vegelj, scenografija je delo Urške Gregorič, kostumografija pa Marije Zajc Jašovec.

Del zasedbe, ki šteje preko 25 igralcev, pevcev in plesalcev, so poleg glavnih dveh igralcev Tjaše Hrovat in Uroša Steklase tudi Uršula Jašovec, Natja Levec, Gaja Sorč, Tadej Pustotnik, Edita Stegnar Dodič in Nejc Lisjak. Muzikal spremlja več kot 25 članski orkester. Ki ga vodi dirigent Iztok Kocen. Seveda pa je v ozadju še veliko ljudi, od kostumografov, tonskih mojstrov, mojstrov svetlobnih efektov, frizerk in maskerk, do izdelovalcev in postavljavcev odličnih kulis, ki so postavljene na vrtljivem kolesu, tako da ni potrebno po vsakem dejanju nameščati novih kulis za nove prizore, ter še mnogi drugi.

Pepelka je bila premierno uprizorjena na televiziji leta 1957, ko je glavno vlogo odigrala Julie Andrews, njenega uspeha pa se ni dalo zanikati. Leta 2013 je bila prvič predstavljena na Broadwayu, kjer je zopet očarala ljudi vseh generacij. Odrska priredba v Radomljah je s svojo toplino in več kot obilico humornosti zagotovo očarala tako otroke kot odrasle obiskovalce premiere, sanjače pa znova opomnila, da se sanje izpolnijo.

Muzikal Pepelka je vsekakor vreden ogleda, saj je obiskovalce premiere s svojo toplino in več kot obilico humornosti očaral, sanjače pa znova opomnil, da se sanje izpolnijo.

Po premieri bo v mesecu januarju in februarju v Kulturnem domu Radomlje sledilo še dvanajst ponovitev priljubljenega pravljičnega lika v izvedbi muzikala: 20., 21., 26., 27. in 28. 1. ter 2., 3., 4., 8., 9., 10. in 11. 2. 2018.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Karin Božič; Video: Miro Pivar

 

Tagi