Bralnice pod slamnikom: V sožitju s knjigo, Strokovna sreda, Združujemo generacije ob branju

V sožitju s knjigo
V okviru letošnjega festivala Bralnice pod slamnikom je včeraj v torek, 14. maja 2014, potekalo bralno srečanje z odraslimi z motnjami v duševnem razvoju, ki med letom sodelujejo pri bralni znački, pripravljeni posebej zanje.

Tako kot tekom leta, ko enkrat mesečno prebiramo pravljice in se o njih pogovarjamo, smo tudi včeraj pod drobnogled vzeli srečo, ter prebrali nekaj pesmic in verzov o sreči. V spomin na letošnji festival si je vsak udeleženec naredil tudi lično škatlico s kamenčkom sreče.

Besedilo: Simona Glavan; Foto: Knjižnica Domžale

Strokovna sreda
V sredo, 7. maja 2014, smo v domžalski knjižnici gostili srečanje za mladinske knjižničarje iz celotne Slovenije, Strokovno sredo. Dogodek se je odvijal ob 110-letnici knjižničarstva na Domžalskem in v okviru literarnega festivala Bralnice pod slamnikom. Strokovne srede se je udeležila tudi podžupanja Občine Domžale Andreja Pogačnik Jarc.

Besedilo: Stanka Zanoškar; Foto: Knjižnica Domžale

Združujemo generacije ob branju
Tilka Jamnik, strokovnjakinja na področju mladinske književnosti je danes, 14. maja 2014, v Knjižnici Domžale, predstavila novejše knjige, primerne tako za otroke kot za odrasle. Predvsem se je osredotočila na knjige, ki so bile nominirane za nagrado Desetnica, nagrado, ki jo podeljuje Društvo slovenskih pisateljev za uveljavljanje izvirnega otroškega in mladinskega leposlovja, ki bo slovesno podeljena jutri v Novem mestu.

Besedilo: Stanka Zanoškar; Foto: Knjižnica Domžale

Tagi