Bralnice pod slamnikom: Svetlikanja, S knjigo v zeleni travi in Knjižni klepet

Z včerajšnjim dnem so se v Knjižnici Domžale začele prireditve in delavnice v sklopu Mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom. Poglejmo si katere prireditve in delavnice so se odvijale včeraj popoldan in danes dopoldan.

Knjižnica Domžale:  "Svetlikanja"
V okviru sedaj že tradicionalnih Bralnic pod slamnikom so se v sredo ob 16. uri v knjižnici Domžale odvijala Svetlikanja. Gre za bralna srečanja varovancev Doma upokojencev, ki jim prostovoljka enkrat tedensko prebira zgodbe in tako omogoča, da kljub starostnim tegobam ostajajo v svetu literature.

Skupinska slika udeležencev bralnega srečanja varovancev Doma upokojencev.

Pripravili: Blanka Marn in Cveta Hribernik; Foto Cveta Hribernik

Češminov park v Domžalah: "S knjigo v zeleni travi"
Pa še par besed o včerajšnjem popoldanskem dogodku S KNJIGO V ZELENI TRAVI, ki se je odvijal v prijaznem Češminovem parku ob 17. uri. Otroci so prisluhnili pravljici sredi zelene trave v prijaznem Češminovem parku. Knjižničarka Knjižnice Domžale je povedala pravljico o medvedu, ki ni maral obiskov, nato pa povabila otroke k ustvarjanju, risanju, igranju in listanju po slikanicah.

Ustvarjanje s plastelinom.

Pripravila: Blanka Marn; Foto: Barbara Zupanc Oberwalder

Krajevna knjižnica Tineta Orla Trzin: " Knjižni klepet" (pogovor o knjigah)
V bralnen krožku Knjižni klepet Krajevne knjižnice Tineta Orla Trzin se članice srečujejo enkrat mesečno, kjer predstavijo prebrane knjige in se o njih pogovarjajo. V sredo ob 19. uri so gostile vsestransko umetnico, gospo SLAVICO BIDERMAN iz Celja, ki je v prijetnem druženju spregovorila o svoji prvi pesniški zbirki z naslovom SOŠKI KAMEN IZ KANALA.

Sproščeno vzdušje, kjer nikoli ne zmanjka besed.

Pripravila: Blanka Marn; Foto: Zdenka Kopač

Knjižnica Domžale, četrtek, 23. maj 2013: "V svetu pravljic in ustvarjalnic"
V Knjižnici Domžale vsako dopoldne vrtčevske in osnovnošolske otroke, s pripovedovanjem pravljic, popeljejo v svet čudežnega, kjer je vse mogoče in kjer dobro vedno premaga zlo. Danes ob 10. uri so se pridružili predšolski otroci Vrtcev Domžale, ki so uživali ob zanimivih zgodbah. Na koncu so sledile ustvarjalne delavnice, kjer so otroci izdelali želvice iz papirja.

Ustvarjalne delavnice – izdelovanje želvic.

Pripravila: Blanka Marn; Foto: Nina Ostanek

Vabljeni na Bralnice pod slamnikom! Več na www.knjiznica-domzale.si/ in www.bralnice.si.

Komentarji uporabnikov
Tagi