Bralnice pod slamnikom: Berem – razumem mlade in Trije razbojniki za reševalce KRIŽ KRAŽ kvizov

V okviru festivala Bralnice pod slamnikom, ki poteka v organizaciji Založbe Miš, se te dni že šesto leto dogaja tudi v Knjižnici Domžale. Včeraj in danes sta se med drugim odvila tudi ta dva dogodka in sicer za reševalce KRIŽ KRAŽ kvizov so pripravili projekcijo filma Trije Razbojniki, potekalo pa je tudi srečanje Bralnega kroga, kjer se strastne bralke srečujejo enkrat mesečno in med seboj izmenjujejo mnenja in razmišljanja ob prebranih knjigah.

Trije razbojniki

Reševalcem KRIŽ KRAŽ kvizov, ki jih pripravljamo v Knjižnici Domžale, smo v okviru festivala Bralnice pod slamnikom pripravili projekcijo filma Trije razbojniki. Mala Fanči mora po smrti svojih staršev v sirotišnico. Pot ji prekrižajo trije razbojniki oblečeni v črne plašče in klobuke… Po ogledu filma so si otroci ogledovali še slikanico – Trije razbojniki in reševali majske KRIŽ KRAŽ kvize.

Nives Podmiljšak

Berem – razumem mlade

V okviru Bralnic pod Slamnikom je potekalo srečanje Bralnega kroga v Knjižnici Domžale. Bralni krog je skupina strastnih bralk, ki se srečujemo enkrat mesečno in med seboj izmenjujemo mnenja in razmišljanja ob prebranih knjigah. Tako od jeseni do pomladi spoznavamo najboljšo domačo in tujo literaturo, odstiramo bralne svetove ter skozi branje skušamo bolje razumeti sebe in svet okrog nas.
Kot pravi G. R. Martin: » Bralec živi tisoč življenj. Kdor ne bere, živi le eno«.

Tokratno srečanje je potekalo ob knjigi britanskega pisatelja japonskega porekla Kazua Ishigura Ne zapusti me nikdar. Roman nas postavi v na prvi pogled prikupno elitno šolo na angleškem podeželju, kjer šola »producira« natanko take ljudi, kot jih želi zunanji svet. Pa vendar, kaj se skriva za njihovo izolacijo, kje so njihovi starši, kaj jih čaka? Knjiga je kritika brezsrčne družbe tehnološkega napredka, kjer etika in morala nista pomembni. Odlična knjiga, ki vabi k razmišljanju o današnjem svetu.

Stanka Zanoškar

Tagi