Božično-novoletni koncert pevskih zborov OŠ Jurija Vege Moravče

"S pesmijo v praznične dni"

Malo je praznikov, ki sežejo do srca in duše, ki jih zaznamuje notranji nemir, v pričakovanju nečesa lepega, pravljičnega. Praznikov, ko si podamo roke, voščimo vse najlepše, želimo sreče, zdravja in družinske topline! Že je tu najlepši v letu, veseli december, čarobni praznični mesec. Čas poln pričakovanj, obdarovanj, veselja, lepote in miru. Mesta so že praznično okrašena, počasi že diši po dobrotah, bližajo se prazniki in s tem počitnice.

Pred začetkom počitnic pa so za še lepše vzdušje na božično-novoletnem koncertu pevskih zborov OŠ Jurija Vege poskrbeli odlični pevci in nas v petek, 13. decembra, popeljali “S pesmijo v praznične dni”. Nastopili so mali zborček, otroški pevski zbor, mladinski pevski zbor ter šolska glasbena skupina pod vodstvom zborovodkinj ge. Nastje Grad in ge. Barbare Fale.

Pred polno dvorano Kulturnega doma Moravče so samozavestno in ubrano peli ter igrali na inštrumente. S svojimi pesmimi so pričarali zimsko vzdušje ter opisovali čas, v katerem se nahajamo. Prenesli so nam tudi sporočilo, da sreča ni v papir zavita, na kar velikokrat pozabimo, saj si vse preveč želimo materialnih stvari, namesto da bi uživali v zvonjenju kraguljčkov in drug drugemu preprosto zaželeli srečen božič, kar so sami uresničili, ko so združeni zapeli zadnjo pesem večera in nam iz vsega srca (in glasilk) voščili vesel božič in uspešno leto.

Avtor: Sanja Podgornik; Foto: Tilen Burja; Video: Jakob Močilnikar

Tagi