Božični koncert napolnil domžalsko cerkev

Vsakoletni božični koncert Domžalskega komornega zbora v cerkvi Marije Vnebovzete v Domžalah prinese vedno polno novosti, tako na glasbenem kot v izboru pesmi, ki jih zapojejo obiskovalcem koncerta.

Letos so nas v petek, 25. decembra 2015, ponovno presenetili z odličnim izborom pesmi, ki so jih zapeli s prefinjenimi glasovi. Njihovo ubrano petje je pod vodstvom zborovodkinje Ane Erčulj v lepo akustični domžalski cerkvi napolnilo vse kotičke, na orgle pa jih je spremljala Ana Klopčič in še dodala prazničnemu vzdušju božičnega dne svojevrsten pečat.

Že tako ubranemu petju so se na povabilo Domžalskega komornega zbora pridružili še štirje solisti: Monika Fele (sopran), Manca Hribar (mezzosopran), Matej Velikonja (tenor) in Gašper Hribar (bas). Med svoj izbor pesmi so komorniki dodali tudi skladbo "O lux beata Trinitas", ki jo je napisal Andrej Makor ter "Tiha zemlja", ki jo je iz ljudske pesmi za zbor napisal Ambrož Čopi. Oba skladatelja sta se nam ob koncu, ko so delili šopke, tudi predstavila.

Letos se je pridružil tudi Domžalski mladinski zbor z zborovodkinjo Andrejo Jeretina. Zapeli so nam pet pesmi in s svojo spremljavo na kitaro in na improviziran boben vnesli veliko drugačnosti v svoj nastop. Za presenečenje pa so poskrbeli glasbeniki skupine Incredible TRIO! Tako so nam Enej Nik Juvan – igral je na marimbo, Anja Žunič – igrala je na prečno flavto ter Luka Štiftar – igral je na violino, popestrili božični dan z enkratnim igranjem.

Ob koncu se je predsednik Domžalskega komornega zbora Andrej Hribar zahvalil vsem nastopajočim, župniku mag. Klemnu Svetelju, ker dovoli izvajati vsakoletni božični koncert v domžalski cerkvi, vsem štirim solistom, ki so s svojimi glasovi še dodali piko na i že tako odlično izvedenemu koncertu, seveda pa tudi poslušalcem, ki smo domžalsko cerkev napolnili do zadnjega kotička in uživali v petju in igranju, ki so nam ga nastopajoči priredili in nam polepšali že tako miren in blagoslovljen božični dan.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Miro Pivar
Tagi