Bobri na potepu v Domžalah

Bobri - 12. festival kulturno-umetnostne vzgoje

12. festival kulturno-umetnostne vzgoje se znova odpravlja na potep. Kulturni dom Franca Bernika Domžale, Mestni kino Domžale, Galerija Domžale, Menačenkova domačija, Slamnikarski muzej in Knjižnica Domžale se pridružujejo festivalu, ki se iz prestolnice seli tudi v Domžale. Od 18. januarja do 8. februarja 2020, se bo zvrstila kopica prireditev za šole in za družine. Vse prireditve v okviru Bobrov so brezplačne. Tema Bobrov je tokrat umetnost, tehnologija in znanost.

Ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje, ki je letos prišel tudi v Domžale, je nastal leta 2009 z namenom večanja dostopnosti do kakovostnih kulturnih vsebin za otroke in mlade, povečanja števila kulturnih prireditev za otroke, povezovanja nevladnih in vladnih kulturnih producentov s tega področja, promocije kakovostnih kulturnih dogodkov za otroke, seznanjanja z novimi vsebinami ter skrbi za celosten razvoj otrok in mladostnikov

Teme, ki jih izbirajo za festivalsko dogajanje so vsako leto izbrane premišljeno, saj z njimi odpirajo tudi manj znana področja. Letošnji Bobri se ukvarjajo s pomembno temo: tehnologija in znanost se vedno tesneje prepletata z umetnostjo in na tem polju imamo v Sloveniji in Ljubljani priznane ustvarjalce in ustvarjalke. Kar nekaj se jih je pridružilo in bodo na festivalu sodelovali kot novi producenti, zato lahko vsi, ki se bodo udeležili kakšnega dogodka, računajo na še širšo bobrovsko mrežo ustvarjalnih prijateljev kot doslej.

Letos so se Bobri na potepu ustavili tudi v Domžalah, saj se bo med 18. januarjem in 8. februarjem 2020, v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale, Mestnem kinu Domžale, Galeriji Domžale, Menačenkovi domačiji, Slamnikarskem muzeju in Knjižnici Domžale zvrstila kopica prireditev za šole in družine. Vse prireditve v okviru Bobrov so brezplačne.

Da se boste lažje odločili, katere prireditve se boste udeležili in svoje obiske lahko še bolje načrtovali, si na povezavi tukaj lahko ogledate program prireditev, ki potekajo v Domžalah.

INFORMACIJE IN PRIJAVA

Vstop na vse prireditve v okviru festivala Bobri na potepu je brezplačen. Za udeležbo na prireditvah za VRTCE in ŠOLE je obvezna prijava, za prireditve, označene z napisom ZA DRUŽINE, pa morate prevzeti brezplačne vstopnice.

Prijave na prireditve za vrtce in šole so mogoče od 6.1.2020 naprej. Od tega dne so na voljo tudi brezplačne vstopnice za filme in predstave v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale ter Mestnem kinu Domžale.

Za dogodke, ki so namenjene vrtcem in šolam se lahko prijavite na naslednje elektronske naslove:

Splošne informacije o Bobrih na potepu dobite na telefonski številki 01 722 50 50 in na elektronskem naslovu simona@kd-domzale.si.

Miha Ulčar; Foto: www.bobri.si; Video: Tadeja Pungerčar

 

Tagi