Blagoslov novega gasilskega doma na Studencu

Velika pridobitev gasilcev PGD Studenec pri Krtini in krajanov je v njihove kraje prišla 14. septembra 2017, ko je potekalo slovesno odprtje Doma krajanov – gasilskega doma Studenec. Dobrih pet tednov po odprtju doma pa je sledilo še sklepno dejanje – blagoslov.

V soboto, 21. oktobra 2017, se je zbrala množica gasilcev iz domačega in okoliških gasilskih društev ter praporščaki, da bi svečano prisostvovali blagoslovu doma, ki ga je opravil dobski župnik Jure Ferlež. Še pred uradnim blagoslovom pa je potekala svečana sveta maša v cerkvi sv. Kancijana v Škocjanu, kjer so se priprosili nebeški materi devici Mariji in svetemu Florijanu za varstvo. Spomnili so se tudi pokojnih gasilcev. Maša je potekala v svečanem vzdušju s praporščaki, uniformiranimi gasilci in krajani.

Po sveti maši so se v ešalonu vsi skupaj podali peš do doma, ki stoji v dolini lučaj od cerkve, ki bdi na bližnjem hribčku in varuje farane. Po lepem uvodnem govoru župnika Jureta Ferleža, je sledil blagoslov kipa svetega Florijana, gasilcev ter gasilskega doma, zatem pa še blagoslov vseh prostorov ter gasilske opreme.

Več fotoutrinkov si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi