Banda CITRARSKA in Klemen Torkar na samostojnem koncertu v Radomljah

Banda CITRARSKA je citrarska skupina Kulturnega društva Ihan, ki deluje od oktobra 2014. Članice in člani so se v preteklosti učili igrati citre v glasbeni šoli. Vadijo pod vodstvom učitelja Petra Napreta, lotevajo pa se raznovrstne glasbe: od zanimivih priredb ljudske, filmske in cerkvene glasbe. Kljub kratkemu času delovanja skupine je za njimi že nekaj nastopov in koncertov v domačem kraju in okolici. Stalni gost njihovih koncertov je tenorist Klemen Torkar, ki uspešno gradi pevsko kariero v operah in muzikalih.

V organizaciji Kulturnega društva Mlin Radomlje je Banda CITRARSKA v nedeljo, 22. aprila 2018, v Kulturnem domu Radomlje prvič pripravila samostojni koncert, na katerem je z njimi prepeval tenorist Klemen Torkar, obiskovalce pa so popeljali v svet filmske in narodno zabavne glasbe. Na koncertu je bilo možno slišati skladbe različnih zvrsti: slovensko ljudsko, filmsko in zabavno glasbo ter tudi večne citrarske melodije, ki so navdušile obiskovalce koncerta. V kratkem imajo pred seboj še kar nekaj koncertov, pripravljajo pa se že na mesec maj, ki je posvečen Mariji. Marijinih pesmi je na slovenskem veliko, zato bodo imeli kar nekaj koncertov po cerkvah v bližnji in daljni okolici Domžal ter po Sloveniji.

Banda CITRARSKA je citrarska skupina Kulturnega društva Ihan, ki deluje od oktobra 2014. Ema, Irena, Klavdija, Brina, Domen in Gašper, se lotevajo raznovrstne glasbe, vadijo pa pod vodstvom Petra Napreta. Stalni gost njihovih koncertov je tenorist Klemen Torkar, ki uspešno gradi pevsko kariero v operah in muzikalih. S svojim vokalom je ostal v spominu ljubiteljev narodnozabavne glasbe kot nekdanji član ansambla Storžič. Pevsko se je izobraževal pri profesorjih Jakobu Jeraši, Marjanu Trčku in Matjažu Robavsu, svoj magistrski študij pa je zaključil pri prof. Pii Brodnik. Redno nastopa v predstavah v produkciji SNG Opera in balet Ljubljana in Maribor ter Slovenskega komornega glasbenega gledališča.Med njegovimi pomembnejšimi nagradami je prav gotovo Prešernova nagrada ljubljanske Akademije za glasbo za vlogo Orfeja v istoimenski operi Claudia Monteverdija.

Avtor: Miro Pivar: Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi