Andrej Kokot s pesniško zbirko Misli o “O”, na glas razmišlja o življenju, ki ga živimo danes

V Knjižnici Domžale je v torek 7. maja, svojo pesniško zbirko predstavil avtor Andrej Kokot, ki s svojim umetniškim ustvarjanjem kot kantavtor in pesnik, ljudem pripoveduje zgodbe, jih zabava in obenem na glas razmišlja o življenju, ki ga živimo danes.

Andrej Kokot, ki živi v Radovljici, je svoj pesniški navdih odkril v svojih poznih najstniških letih. Svojo pesniško nadarjenost je takrat usmeril v glasbeno ustvarjanje kot kantavtor, kmalu po zaključku študija novinarstva, pa je umetniško kariero postavil v kot. Opravljal je delo novinarja in publicista. Poleg tega pa se je ukvarjal tudi z kulturno dejavnostjo, kot izvajalec dogodkov, scenarist in režiser dogodkov, itd. Po letu 2006 je bil pet let direktor kulturnega hrama in takrat se je v njem ponovno prebudilo umetniško ustvarjanje. Ponovno je prijel za kitaro in pričel z kantavtorstvom in obudil pesmi, ki jih je prepeval v najstniških letih. Po letu 2010 pa je začel snovati pesniško zbirko »Misli o O«, ki je nastala kot projekt, povsem v skladu z njegovim duhom in razmišljanjem. Pred letom dni pa je pričel delovati tudi kot stand up komik.

Misli o "O"

V pesniški zbirki se je avtor uporno postavil nasproti pravilu pesniške rime in v nevezanih, pa vendar tekočih verzih prelil nekaj malega samega sebe in svojega okolja na papir. Vsaka pesem predstavlja neko svojo reč. Sam pravi, da so to pesmi napetosti in upora v nefizikalnem smislu.

Knjiga poleg pesmi vsebuje tudi razglednice z dodanimi mislimi. Fotografije zanje je prispeval avtorjev sin Gašper Kokot, ki je v zadnjih desetih letih prepotoval velik del sveta. Da je knjiga takšna, kot je izšla, pa je poskrbel oblikovalec Boris Ahac.

Na knjižne police je prišla zanimiva pesniška zbirka, ki na glas in brez ovinkov govori o življenju, ki ga živimo. Ob tem ima vsaka pesem v sebi tisto pravo sporočilo, ki človeka spodbudi k razmišljanju. Poleg predstavitve pesniške zbirke, je avtor predstavil tudi nekaj svojih kantavtorskih skladb, ki so se zelo dobro zlile s predstavljenimi pesmimi in to kljub temu, da so nastale pred tridesetimi leti. Kar dejansko pomeni, da se življenje v tem času ni kaj bistveno spremenilo.

»Pesniško zbirko posvečam mami Tončki in očetu Vinku, ki nikdar ne bosta izvedela, kakšen kruh pečem. Žal. Pogrešam vaju«, je na koncu predstavitve povedal Kokot.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi