AMART 2016 – Prijeten kulturni večer, ki je povezoval in bogatil Radomljane

Vsak izmed nas v sebi nosi kakšen talent. Najprej ga je potrebno odkriti, razvijati in nadgrajevati ter ga nato pokazati svojim sorodnikom prijateljem, znancem in širši javnosti. Ravno to se je zgodilo včeraj zvečer v Radomljah, ko so krajani, idjeni vodja in organizator je bil Rado Likar, v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Radomlje v Kulturnem domu pripravili kulturni večer, ki so ga poimenovali AMART 2016, na katerem so se ljubiteljsko spogledovali z vezenjem, slikarstvom, fotografijo, poezijo, pripovedništvom in glasbo.

V uvodu prireditve je moderatorka programa Nežka Bešter povedala, da tako malo vemo drug o drugem in včasih tudi o nas samih. Po njenih besedah se še zlasti se ne zavedamo, da v vsakemu od nas biva svojstvena in edinstvena ustvarjalnost, ki jo moramo odkriti, jo razvijati in nato nadgrajevati: »V vsakem primeru le-ta bogati nas same in če jo razkrijemo drugim okoli nas, lahko s tem obogatimo tudi njih. In morda kmalu ali pa enkrat kasneje oni nas. In prav te misli so nas spodbudile pri pripravi današnjega dogodka. Ozrli smo se naokrog in pogled nam je obstal na prijateljih, znancih in sorodnikih. Koliko anonimne ustvarjalnosti je v njih.«

Na prireditvi, ki je potekala v Kodrovi dvorani, ki so jo obiskovalci napolnili do zadnjega kotička, so sodelovali:

  • Majda Penov z razstavo svojih belo luknjičasto vezenih izdelkov
  • Nada Dimic in Djuro Penov z razstavo svojih slik (akril/platno)
  • Roman Sever z razstavo svojih fotografij
  • Vanja Uhota z branjem avtorske poezije v slovenskem in angleškem jeziku
  • Nevenka Likar-Žužek: Ali smo v vesolju sami?
  • Špela Bešter kot pripovedovalka pravljic
  • Rado Likar: sodelovanje z glasbeniki (kitara, vokal) ter branje poezije (James Joyce)
  • Glasbena skupina NOREIA z igranjem irske tradicionalne glasbe (Anej Ivanuša, irske piščali, galičanske dude, lesena flavta, vokal; Ana Novak, violina, vokal; Gašper Šinkovec, akustična kitara, harmonika, vokal; Stanči Škarja, kontrabas)
  • Gostji: Magda Anomalia Piotrowska, harfa, vokal; Maja Mohorovič, irska piščal

Prireditev, idejno zasnovo le-te je pripravil in organiziral Rado Likar, ki so jo pripravili v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Radomlje, je več kot dokaz, da je svoje talente potrebno deliti in da s tem lahko pričaraš ljudem prijeten večer, kar je včeraj v Radomljah vsekakor bil. To so trenutki, ki povezujejo!

Prireditev si je ogledal tudi predsednik KS Radomlje, Metod Marčun.

Več foto utrinkov s prireditve si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Miro Pivar; Video: Miro Pivar
Tagi