»A Mate Kaj Za Pusta Hrusta?«, so povprašale maškare s posluhom

V Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah je bil danes dopoldan na obisku pust s posluhom. V tamkajšnji veliki dvorani, ki so jo obiskovalci dodobra napolnili, je potekal karnevalski nastop oddelka pihalcev, trobilcev, tolkalcev in pevcev Glasbene šole Domžale, ki se ne imenuje kar tako glasbena šola s posluhom, saj imajo vsi njeni učenci in učenke izreden posluh in seveda talent, ki so ju tokrat na izredno prijeten način združili s pustnim praznovanjem.

Pisane maškare v katere so se napravili učenci in učenke Glasbene šole Domžale, so na pustno soboto z glasbili, med katerimi so prevladovala pihala, trobila in tolkala, preganjali zimo. Obenem pa so pomladi, ki je že skorajda pred vrati, s prijetno glasbo pripravili lepo dobrodošlico. Da je temu res tako, pove že to, da je danes, če seveda odštejemo mrzlo jutro, že pravo pomladno vreme s soncem.

Ker maškare za pusta običajno vprašajo, »A Mate Kaj Za Pusta Hrusta?«, je bil takšen tudi naslov tokratnega koncerta. Vsi nastopajoči učenci Glasbene šole Domžale, ki so bili tokrat napravljeni v različne maškare, skupna pa jim je bila glasba, ki so jo izvajali, so za pusta dobili največ kar so lahko in kar kakšen dinarček ali dva ne moreta odtehtati. Dobili so velike aplavze svojih staršev, babic, dedkov, sestric, bratcev, sorodnikov, prijateljev in ljubiteljev glasbe.

Na karnevalskem nastopu, ki sta ga na zanimivi in hudomušen način povezovala Maja Keržič (radovedna mačka) in Tevž Kovačič (gusar, ki je prepotoval zemljsko oblo podolgem in počez), so nastopili: Karnevalski pevski zbor (zborovodkinja: Jožica Gabriel Vidic, klavir: Miran Juvan), SKul Band (mentor: Lovro Ravbar), Vojak, klarinet – Matija Hočevar (mentor: Dimitrij Lederer, klavir: Luka Hočevar), Stotnik Von Trapp, kljunasta flavta – Marko Levačič (mentor: Dimitrij Lederer, klavir: Miha Nagode), Gusar, trobenta – Tevž Kovačič (mentor: Daniel Savnik, klavir: Miran Juvan), Črna kosa, flavti – Ema Preskar in Lea Vidic (mentorica: Andreja Marčun), Pastirček, klarinet – Domen Pirnat (mentor: Dimitrij Lederer, klavir: Petra Pirnat), Kavboj, trobenta – Blaž Žabkar (mentor: Daniel Savnik, klavir: Miran Juvan), Pirat, evfonij – Aleks Požar (mentor: Luka Einfalt), Tango plesalka, flavta – Katarina Banko (mentorica: Andreja Humar, klavir: Miha Nagode), Mački, pevski duet – Maja Keržič in Urška Boštic (mentorica: Urška Urbanija Žun, klavir: Miha Nagode), Darth Vader, trobenta – Žan Vatovec (mentor: Luka Einfalt), Mačji duet klarinetov – Eva Simon in Klara Oražem (mentor: Jakob Saje), Karnevalski flavtist – Bor Rutar (mentorica: Petra Einfalt, klavir: Miha Nagode), Čistilni servis BUM (mentorica: Katarina Kukovič), Cirkuški orkester flavt (dirigentka: Andreja Marčun), Karnevalski pihalni orkester (dirigent: Luka Einfalt).

Za sceno in organizacijo karnevalskega koncerta je poskrbela Andreja Marčun.

Več foto utrinkov s karnevalskega nastopa si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi