8. likovni natečaj: Ustvarjalnost kiparja Franceta Ahčina

Menačenkova domačija v Domžalah in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Domžale
razpisujeta:

8. LIKOVNI NATEČAJ: USTVARJALNOST KIPARJA FRANCETA AHČINA

Letošnji likovni natečaj bo simbolično zaključil vsebino programske sezone 2019/20, posvečeno spominu na domžalskega kiparja Franceta Ahčina, rojenega pred stotimi leti v Menačenkovi domačiji. Z natečajem, že osmim po vrsti, želimo spodbuditi ljubiteljske umetnike k ustvarjanju na določeno tematiko. Sodelujočim bomo pobližje predstavili kiparska dela in življenje kiparja, od koder bodo črpali motive za ustvarjena likovna dela. Likovni natečaj, ki ga posvečamo tudi občinskemu prazniku, bo izveden v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Domžale.

Izpolnjene prijavnice sprejemamo do 31. januarja 2020 na poštni naslov KD Franca Bernika Domžale, Ljubljanska 61, 1230 Domžale (s pripisom: Za likovni natečaj v Menačenkovi domačiji 2020) ali na e-naslov menacenk@kd-domzale.si. Prijavnica je dostopna tudi na www.kd-domzale.si (zavihek Menačenkova domačija).

Za prijavljene kandidate bo organizirano uvodno predavanje s podrobnejšo predstavitvijo natečaja in z vodenim ogledom po razstavi Franceta Ahčina. Termin bo javljen naknadno.

Likovni natečaj bo potekal do 31. marca 2020. Odprtje razstave v okviru razpisanega natečaja bo aprila 2020 v razstavišču Menačenkove domačije v Domžalah.

Več o natečaju in prijavnica na spletni strani www.kd-domzale: http://www.kd-domzale.si/likovni-natecaj.html
ali na e-naslovu: menacenk@kd-domzale.si.

Menačenkova domačija Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi