25-letnico Vrtca Dominik Savio Domžale obeležili tudi z razstavo

Aprila so v Vrtcu Dominik Savio Karitas Domžale dočakali 25. rojstni dan, ki so ga praznovali z več dogodki. Z razstavo v Knjižnici Domžale želijo širši javnosti pobližje predstaviti vrtec in jih popeljati skozi dogajanja v njem.

V torek, 22. maja 2018, je v Knjižnici Domžale potekalo odprtje razstave, s katero se Vrtec Dominik Savio Domžale ob svoji 25-letnici predstavlja širši javnosti. Z razstavo želijo predstaviti delovanje vrtca skozi teh 25 let ter prikazati ustvarjalnost otrok. Na razstavi so prikazali tudi svojega zavetnika sv. Dominika Savia, po katerem so se poimenovali, prikazali pa so tudi svoje sodelovanje z različnimi ustanovami v občini Domžale.

Odprtja razstave v Knjižnici Domžale so se udeležili direktor Zavoda Dominik Savio Karitas Domžale mag. Klemen Svetelj, ravnateljica vrtca Vesna Stanek ter podžupanja Občine Domžale mag. Renata Kosec. V kulturnem programu so sodelovali otroci vrtca z vzgojiteljicami. Zavetnik vrtca sv. Dominik Savio jim je s svojo prijaznostjo, poštenjem, ljubeznivostjo in nesebično pomočjo za zgled in v vrtcu se trudijo delovati po njegovem vzoru, zato so za konec kulturnega programa vsi skupaj zapeli pesem o svojem zavetniku.

V začetku aprila leta 1993 je Vrtec Dominik Savio Karitas Domžale odprl svoja vrata. Kot eden izmed prvih katoliških vrtcev v Sloveniji je ponudil varstvo prvi generaciji otrok. V aprilu 2018 so v vrtcu praznovali 25-letnico delovanja. V teh letih se je v vrtcu zvrstilo 5 generacij, kar je približno 450 otrok. Nekateri od njihovih varovancev se sedaj vračajo kot dijaki srednje vzgojiteljske šole, študenti pedagoške fakultete ali kot starši, ki želijo svoje otroke vpisati v ta vrtec. Nekateri so se v vrtcu celo zaposlili.

Vsi se toplo zahvaljujejo vsem nastopajočim in vsem, ki so prišli prisostvovat odprtju razstave. Prisrčno vabijo vse, ki boste prišli v knjižnico po knjige, pa tudi če koga zanese pot v trgovski center, naj si le ogleda razstavo ter spoznajte njihovo delo preko fotografij, risb ter otroških izdelkov skozi ves čas obstoja vrtca Zavoda Dominik Savio Karitas Domžale.

Vsi skupaj so hvaležni Bogu za preteklih 25 let in se mu priporočajo v molitvi še za prihodnja leta.

Razstavljena dela si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi