Krumperška cesta v karanteni: Voznik med vožnjo odpiral pošto, iz katere se je vsul bel prah

Voznik osebnega vozila se je danes nekaj pred 12.30 uro med vožnjo po Krumperški cesti odločil, da odpre pošto, v njej pa našel majhno embalažo z neznano snovjo, kar ga je močno prestrašilo, zato je zapeljal s ceste in na pomoč poklical pristojne službe. Na kraju so posredovali policisti PP Domžale, gasilci CZR Domžale in delavci Veterinarske fakultete, ki so po protokolu izvedli nujno potrebne postopke ob potencialno nevarni snovi.

Matjaž Hribar, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 12.29 uri pozvani na Krumperško cesto v Domžale, saj naj bi se vozniku osebnega vozila iz paketa vsul neznan bel prah. Gasilci so po protokolu izvedli posredovanje, kakršno je nujno potrebno ob potencialno nevarni snovi, ter le-to nato poslali v laboratorij v nadaljnjo preiskavo. Zaradi posredovanja so policisti za ves promet zaprli Krumperško cesto, ki je bila nato ponovno odprta po prejemu rezultatov analize. Obvoz je potekal po okoliških cestah.

Nataša Pučko iz Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da so bili policisti okrog 12.20 ure obveščeni o pošiljki z neznano snovjo, ki jo je prejel občan. Slednjo je prevzel na pošti, med vožnjo pa jo je odprl in v njej našel majhno embalažo z neznano snovjo. Policisti so z ostalimi interventnimi službami (gasilci, delavci veterinarske fakultete) izvedli ukrepe, ki so v teh primerih predvideni. Snov je bila odpeljana v analizo, do prvih znanih rezultatov, pa je bil občan izoliran od okolice. Okrog 17.30 ure so bili znani rezultati analize pošiljke, ki jo je prejel občan in sicer ne gre za nevarno snov. S tem so aktivnosti policistov, gasilcev in ostalih služb zaključene. Podrobnejša analiza snovi bo znana v prihodnjem tednu.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale, Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi