Znan vzrok požara na stolpnici v Domžalah

Kriminalistična preiskava, ki je potekala po požaru, ki je v soboto, 26. oktobra 2013, zajel stolpnico na ulici Matije Tomca 2 v Domžalah, je ovrgla sum samovžiga ali požiga.

Kot je za STA povedal župan Občine Domžale, Toni Dragar, se je danes dopoldne sestal s predstavniki sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana, ki so ga seznanili z dosedanjimi ugotovitvami preiskave in sicer, da je požar nastal zaradi malomarnosti in neupoštevanja predpisov požarne varnosti pri delu na strehi. Po ugotovitvah kriminalistov gre za znanega storilca. V času izbruha požara so se na strehi stolpnice izvajala izolacijska dela.

Dragar je še povedal, da je policija občino napotila na Inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, ki bo opravil še inšpekcijski nadzor. Glede morebitne kazenske ovadbe pa Dragar predvideva, da bo ovadba vložena po končanem inšpekcijskem nadzoru, in sicer zaradi kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Naj spomnimo, da je bila v požaru uničena streha, del zidov ostrešja. Na podstrešju v 12. nadstropju so v celoti zgorele 4 stanovanjske enote. V 11. nadstropju pa je zaradi ognja in požarne vode poškodovanih 5 stanovanj, ki so neprimerna za bivanje, jih je pa mogoče obnoviti.

V ponedeljek, 4. novembra 2013, so se na izredni seji Občinskega sveta Občine Domžale, sestali tudi svetniki in svetnice, ki so se seznanili z informacijo o aktivnostih in stanju ob požaru v stolpnici ter sprejeli paket pomoči prizadetim stanovalcem. Vse prizadete družine so dobile nadomestna stanovanja, občina pa je izdala tudi sklepe o dodelitvi denarne pomoči. Vsak član družine bo prejel po 700 evrov nepovratne pomoči.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi