Zlorabljal identitete oškodovancev, zapeljeval ženske, ki so zanj jemale kredite …

Konec novembra so policisti Policijske postaje Ljubljana Center v skladu z določili Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost 35-letnemu državljanu Srbije, ki je utemeljeno osumljen storitve skupno 37  kaznivih dejanj Zlorabe osebnih podatkov, Ponarejanja listin, Overitev lažne vsebine in Goljufij. Dejanja je izvrševal na način, da zlorabil identiteto najmanj dveh oškodovancev in v njihovem imenu, v njihovo škodo izvrševal kazniva dejanja.

Zlorabil identiteto oškodovancev

Policija je ugotovila, da je v enem primeru zlorabil podatke oškodovanca, ter si tako na upravni enoti pridobil osebne dokumente na njegovo ime. Na podlagi teh dokumentov je nadalje overjal lažne vsebine pri notarju večinoma za najem kreditov in si tako pridobil protipravno premoženjsko korist. Prav tako je pri različnih oškodovancih najemal ali kupoval vozila, različne artikle, najemal stanovanja in  sklenil več pogodb za telekomunikacijske in druge storitve. Pri tem pa v nadaljevanju ni plačal kupnine ali najemnine oziroma ni izpolnjeval pogodbenih obveznosti. V drugem primeru pa je na podlagi najdenih dokumentov oškodovanca na podoben način izvrševal opisana kazniva dejanja.

Ženske nagovarjal, da so zanj najemale kredite

Prav tako je v nekaj primerih stopil v kontakt z mlajšimi oškodovankami v gostinskih lokalih, po določenem času je zlorabil njihovo zaupanje, ter izvajal opisanim podobna kazniva dejanja. Večinoma so oškodovanke zanj najemale kredite ali sklepale različne pogodbe za storitve, po tem pa ni izpolnjeval obljub o vračilu denarja. Osumljenec je bil 28. novembra 2019, s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, odrejen mu je bil pripor.

Če ste oškodovani tudi vi, se zglasite na policijski postaji

Osumljenec je od leta 2015 na območju Republike Slovenije izvrševal kazniva dejanja, zaradi česar obstaja velika verjetnost, da je oškodovancev še več. »V kolikor obstajajo oškodovanci, ki dejanja še niso prijavili policiji, jih naprošamo, da se zglasijo na Policijski postaji Ljubljana Center, Trdinova ulica 10, Ljubljana, ali pa pokličejo št. 113 ali (01) 475 06 00 so še povedali na policiji.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Komentarji uporabnikov
Tagi