Zaradi zateklega prsta ni mogel sneti prstana. Hidravlika traktorske kosilnice mu je stisnila nogo

II. izmena poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki jo vodi Matjaž Hribar, je imela danes tekom dneva kar nekaj dela. Dopoldan so posredovali pred Zdravstvenim domom Domžale, kjer so na zaprosilo Lovske družine Domžale s platane odstranili sedem gnezd sivih vran, ki so jih nato preselili, o čemer smo na našem portalu že poročali. Skoraj istočasno so na zaprosilo zdravstvenega osebja Zdravstvenega doma Domžale s tehničnim posegom odstranili prstan z roke občana, nekaj minut pred 13.30 uro pa so posredovali v naselju Preserje pri Zlatem polju v občini Lukovica, kjer je mlajšemu občanu hidravlika traktorske kosilnice stisnila nogo in ga poškodovala.

Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili v dopoldanskem času, ko je del njihove ekipe s platane pred Zdravstvenim domom Domžale odstranjeval vranja gnezda, s strani zdravstvenega osebja Zdravstvenega doma Domžale zaprošeni za pomoč pri odstranjevanju prstana z roke občana, saj mu je prst močno zatekel, zaradi česar ga ni mogel sneti. Gasilci so prstan s tehničnim posegom odrezali in občana odrešili muk.

Ob 13.24 uri pa so gasilci prejeli obvestilo, da je na dvorišču stanovanjske hiše v naselju Preserje pri Zlatem polju v občini Lukovica mlajšemu občanu hidravlika traktorske kosilnice, ki se jo uporablja za košnjo na strmejših pobočjih, stisnila nogo in da je potreben tehnični poseg. Hribar nam je povedal, da so že pred njihovim prihodom domači uspeli rešiti stisnjeno nogo občana izpod hidravlike, gasilci pa so nato nudili pomoč reševalcem NMP Domžale pri oskrbi poškodovanega občana, katerega so nato prepeljali v UKC Ljubljana.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv domžalca

 

Komentarji uporabnikov
Tagi