Zaradi vožnje pod vplivom alkohola prepovedana nadaljnja vožnja voznici in dvema voznikoma

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 18. 12. 2023 do 24. 12. 2023

Policisti so v tednu pred božičem poostrili kontrolo vožnje pod vplivom alkohola in v kar treh primerih prepovedali nadaljnjo vožnjo voznikom. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

18.12.2023 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so bila v prometni nesreči udeležena tri vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo enega izmed voznikov. Na vozilih je nastala materialna škoda okoli 3.000 EUR, eden izmed voznikov pa se je v prometni nesreči lahko telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana. Policisti so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

19.12.2023 – TATVINA GOTOVINE IZ TRGOVINE
Policisti smo bili obveščeni o tatvini gotovine v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izkoristil nepazljivost zaposlenih ter v pisarni trgovine iz sefa, katerega je pred tem odklenil z originalnim ključem,  odtujil za okoli 6.000 EUR gotovine.

20.12.2023 – VLOM V HIŠO
Policisti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, kjer je storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi okno, pregledal notranjost ter iz notranjosti odtujil več kosov različne zlatnine in denar. S tem dejanjem je lastnico oškodoval za okoli  2.200 EUR.

21.12.2023 – NASILJE V DRUŽINI, PRIDRŽANJE DO PRIVODA K PREISKOVALNEMU SODNIKU
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju Nasilja v družini. Zaradi teže dejanja je bilo storilcu odrejeno pridržanje in je bil priveden k preiskovalnemu sodniku, ki pa je zoper storilca izrekel ukrep prepovedi približevanja.

21.12.2023 – POSKUS DRZNE TATVINE
Policisti so bili obveščeni o poskusu drzne tatvine, saj naj bi se neznanca predstavljala kot uslužbenca mobilnega operaterja in s pretvezo o namestitvi interneta vstopila v stanovanjsko hišo, zamotila lastnico in pregledala notranjost, nato pa s kraja odpeljala, ne da bi karkoli odtujila.

21.12.2023 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh vozil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj zaradi napačne smeri vožnje trčil v prednji del vozila, ki je pravilno pripeljalo iz nasprotne smeri. Nastala je materialna škoda za okoli 12000 EUR. Na kraju so vsi udeleženi tožili po bolečinah zato so bili z reševalnim vozilom odpeljani na zdravniški pregled. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog s predpisano globo.

21.12.2023 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti snov, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila osebi odvzeta in bo poslana v  nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

21.12.2023 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku voznika tovornega vozila, s katerim je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, slednji pa je ob pravilni uporabi pokazal 0.71 mg/l. Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

22. 12. 2023 – VLOM V KLET IN TATVINA KOLES V TRZINU
Policisti so bili obveščeni o vlomu v klet in tatvini koles. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je storilec v času od 21. 12. 2023 do 22. 12. 2023 s kleti odtujil dve kolesi.

22.12.2023 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, s katerim je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, slednji pa je ob pravilni uporabi pokazal 0.64 mg/l. Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

23.12.2023 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega vozila, s katero bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, slednji pa je ob pravilni uporabi pokazal 0.74 mg/l. Nadaljnja vožnja ji je bila prepovedana. Zoper kršiteljico bo napisan obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

23.12.2023 – VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN KAZNIVO DEJANJE PONAREJANJA LISTIN
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki se je pri kontroli izkazal s ponarejenim vozniškim dovoljenjem. Ponarejen dokument mu je bil zasežen in bo poslan v pregled, zoper storilca pa sledi kazenska ovadba. Prav tako mu je bilo zaseženo vozilo, saj ni imel opravljenega vozniškega izpita. Zaradi navedenega se bo kršitelj zagovarjal pred sodnikom za prekrške.

24.12.2023 – POSKUS VLOMA V AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec na neugotovljen način razbil steklo na vratih prtljažnika, vendar iz vozila ni ničesar odtujil. Z dejanjem je lastnici povzročil za okoli 500 EUR materialne škode.

**********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin in vlomov. Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših predmetov iz vozila, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP, policijski inšpektor specialist I

Tagi