Zaradi udara strele, zagorelo ostrešje na stanovanjski hiši v Domžalah

Potem, ko so gasilci komaj dobro zaključili z intervencijami, na katerih so odpravljali posledice popoldanskega neurja, so nekaj po 18. uri prejeli obvestilo, da je zagorelo ostrešje stanovanjske hiše na Novi ulici v Domžalah.

Martin Juteršek, vodja intervencije poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je na kraju posredovala skupaj z gasilci PGD Domžale-mesto, nam je povedal, da so bili o udaru strele in o požaru ostrešja na stanovanjski hiši na Novi ulici v Domžalah obveščeni ob 18.14 uri. Na kraju so ugotovili, da se kadi izpod ostrešja. Da so odkrili žarišče požara, so najprej v mansardi odstranili nekaj pregradne stene iz knaufa ter s termo kamero opravili ogled, na podlagi katerega so identificirali žarišče in sicer je tlel tram ostrešja. V nadaljevanju so z notranje strani odstraniti del pregradnega stropa, z zunanje strani pa nekaj strešnikov, da so lahko prišli do žarišča. Le-tega so nato pogasili ter odstranili ožgane dele. V nadaljevanju so odstranjen knauf in ožgane dele iznosili iz stanovanja. Po zaključku intervencije so na kraju ostali še gasilci PGD Domžale-mesto in s folijo zaščitili streho pred zamakanjem.

Juteršek nam je še povedal, da je sreča, da ni bilo hujše škode, da so stanovalci pravočasno opazili, da se kadi izpod ostrešja, saj so le-tako gasilci posredovali pravočasno in preprečili najhujše.

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi