Zaradi pirotehnike gasilci posredovali v stanovanjskem bloku v Domžalah

Danes okrog 1.30 uro zjutraj, ko se so je novoletno rajanje že počasi umirjalo in zaključevalo, nočno tišino pa je sem ter tja še vedno prekinil kakšen pok petarde ali ognjemeta, je Regijski center za obveščanje (112) prejel obvestilo, da gori v stanovanjskem bloku na Ljubljanski 87 v Domžalah.

Na kraju prijave požara so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Domžale – mesto, ki so po pregledu ugotovili, da na terasi stanovanjskega bloka gori baterija ognjemeta. Jani Jeraj, vodja nočne izmen poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da je bila prijava o požaru resna, se pa ob prihodu ni točno videlo, kje naj bi gorelo, saj je bilo na nebu polno dima, ki ga je pred tem ustvarila pirotehnika.

Za dostop na teraso – streho stanovanjskega bloka so gasilci uporabili gasilsko avtolestev, ena ekipa gasilcev pa se tja podala po stopnišču. Požar so gasilci kmalu opazili in sicer je gorela baterija ognjemeta, ki jo je pred tem nekdo tam spustil v zrak. So pa morali gasilci za lažji dostop še enkrat premakniti gasilsko avtolestev, kar je predstavljalo malo težav, saj je v neposredni okolici parkirišče, ki je bilo polno parkiranih avtomobilov. Gorečo baterijo so nato pogasili in še pregledali okolico. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale.

Minulo noč je šlo v zrak ponovno na tone pirotehnike, omenjen primer pa kaže na to, da so ljudje izgubili občutek pravilnega in varnega ravnanja z njo, saj jo spuščajo od vsepovsod. V omenjenem primeru jo je nekdo spuščal s terase stanovanjskega bloka, pri tem pa ni pomislil, da se z »ognjem« ni za igrati, sploh pa ne na takšni lokaciji, kot je terasa omenjenega stanovanjskega bloka, pod katerim živi večje število ljudi.

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi