Zapeljal s ceste, pristal na strehi in se ustavil v bližnjem gozdu

Danes, nekaj minut pred 11.30 uro je v Selu pri Moravčah voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča, pri tem se je vozilo prevrnilo na streho in se ustavilo v bližnjem gozdu, približno 50 metrov od roba cestišča. V nesreči sta dve osebi utrpeli poškodbe. S policije so nam sporočili, da je do nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti, preizkus alkoholiziranosti pa je pri vozniku pokazal, da je vozil vinjen.

Robert Koščak, vodja II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči osebnega vozila v naselju Selo pri Moravčah, ki se je prevrnilo na streho in po drsenju pristalo približno 50 metov od roba cestišča, obveščeni ob 11.26 uri. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu ter nudili pomoč poškodovanemu vozniku in njegovemu sopotniku do prihoda reševalcev NMP, ki so ju v nadaljevanju prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju so bili prisotni tudi policisti.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi z okoliščinami prometne nesreče povedal, da je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila pri vožnji v smeri Moravč v desnem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste. Vozilo je na travniku drselo do gozdne površine, kjer ga je obrnilo na streho in se je ustavilo pri drevesu. “Pri tem sta se je voznik in potnik lažje telesno poškodovala. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku pokazal 0.97 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka, odrejen mu je bil strokovni pregled,” je povedal Tomažic.

Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi