Zapeljal s ceste in pristal v jarku, dve osebi poškodovani

Danes okrog 9.40 ure je na regionalni cesti v Spodnjih Lokah v smeri Blagovice voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste, kjer je najprej trčil v drevo, nato pa pristal v jarku, kjer je vozilo obstalo pokonci. V prometni nesreče je sopotnica utrpela hujše poškodbe, voznik pa lažje. Oba so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je na kraju posredovala skupaj z gasilci PGD Blagovica, PGD Lukovica, PGD Krašnja in PGD Prevoje, nam je povedal, da so bili o prometni nesreči v Spodnjih Lokah obveščeni ob 9.42 uri. In sicer naj bi voznik z osebnim vozilo znamke Fiat Panda zapeljal s ceste, trčil v drevo, nato pa zapeljal v jarek, kje je vozilo obstalo pokonci. Poškodovani voznik in njegova sopotnica, šlo naj bi za starejša zakonca, pa sta ostala ujeta v vozilu.

Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, poškodovana voznika in sopotnico rešili iz vozila ter pomagali reševalcem NMP Domžale pri njuni oskrbi. Reševalci so ju nato prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so osebno vozilo potegnili iz jarka ter s tem preprečili iztekanje goriva, prav tako so odklopili akumulator na vozilu.

Korošec nam je še povedal, da je bila zaradi vremenskih razmer v tistem delu cesta spolzka, vidljivost pa je ovirala megla. V takšnih razmerah velja večja previdnost na cesti, hitrost pa je potrebno prilagoditi vremenskih razmeram.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s prometno nesrečo, ki se je pripetila na regionalni cesti med Lukovico in Blagovico, povedal, da je po do sedaj zbranih obvestilih voznik zaradi vožnje preblizu roba vozišča zapeljal s ceste, kjer je najprej trčil v drevo, nato pa trčil še v greben jarka. Pri tem se je huje poškodovala potnica v vozilu, ki je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana, njeno življenje pa ni ogroženo. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi