Zagorelo v Kulturnem domu Trzin, župan takoj ukrepal in pogasil požar

Javno razgrnitev prostorskih načrtov za Blatnice, ki je včeraj popoldan potekala v Kulturnem domu Trzin, je nekaj minut čez 18. uro prekinil dim, ki se je začel kaditi iz električne napeljave na podstrešju nad tehničnim balkonom. Tam je bil prisoten tudi župan Peter Ložar, ki je takoj, ko je zaznal dim, ukrepal in pogasil požar. Na kraju so posredovali tudi gasilci PGD Trzin.

“Malo je manjkalo, da bi se nam zgodila Bohinjska Bela, ko jim je pred leti zgorel kulturni dom … K sreči se je v dvorani odvijala razgrnitev prostorskih načrtov za Blatnice, ko je župan zaznal dim in takoj urgiral ter pogasil požar na podstrešju nad tehničnim balkonom. Hvala županu Občine Trzin in Prostovoljnemu gasilskemu društvu Trzin!“, so na svoji Facebook strani zapisali v KUD Franc Kotar Trzin.

Gasilci PGD Trzin so prihiteli takoj po pozivu in zavarovali kraj požara ter s termo kamerami pregledali območje požara, do katerega naj bi prišlo zaradi kratkega stika v dotrajani električni napeljavi. Gasilci so nato s pomočjo ventilatorjev še prezračili prostore.

V KUD Franc Kotar Trzin so še zapisali, da vsem uporabnikom kulturnega doma sporočajo, da bo v naslednjih dveh, treh dnevih zaradi ostankov dima v prostoru, dostop do dvorane omejen.

Miha Ulčar; Foto: KUD Franc Kotar Trzin

Komentarji uporabnikov
Tagi