Zagorelo v kleti stanovanjske hiše na Gregorčičevi ulici v Domžalah

Danes okrog 12.30 ure je prišlo do požara v kleti stanovanjske hiše na Gregorčičevi ulici v Domžalah, kjer je zagorel električni grelnik za savno, ogenj pa se je že širil na leseno ohišje savne. Požar so že pred prihodom gasilcev CZR Domžale in PGD Domžale – mesto začeli gasiti delavci podjetja, ki so v tistem času v tej hiši opravljali dela, dokončno pa so ga pogasili gasilci. Na kraju so bili prisotni tudi reševalci NMP ZD Domžale, ki so pregledali eno osebo, ki se je nadihala dima.

Matjaž Hribar, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o požaru v kleti stanovanjske hiše, kjer se nahaja savna, obveščeni ob 12.33 uri. Že pred njihovim prihodom so požar, ki je nastal na električnem grelniku savne, začeli z ročnim gasilnikom gasiti delavci, ki so v tistem času v drugih prostorih hiše opravljali dela, dokončno pa so ga pogasili gasilci CZR Domžale in PGD Domžale – mesto, ki so nato še prezračili prostore in jih pregledali s termovizijsko kamero. Ker se je lastnica preveč nadihala dima, ki je napolnil prostore hiše, so jo na kraju preventivno pregledali reševalci NMP ZD Domžale.

Po besedah Hribarja škode zaradi hitrega odreagiranja domačih in delavcev, ki so pravočasno opazili požar, obvestili gasilce in se sami lotili gašenja, ni bilo veliko. V kolikor bi začetni požar opazili kasneje, bi bile posledice lahko veliko hujše, saj je ohišje savne leseno. Vzrok požara naj bi bila napaka na električni napeljavi grelnika.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi