Zagorela stanovanjska hiša na Dvoržakovi ulici na Viru

Danes malo pred pol deveto uro zjutraj je zagorela stanovanjska hiša na Dvoržakovi ulici na Viru pri Domžalah. Na kraj požara so bili napoteni poklicni gasilci CPV Domžale, gasilci PGD Vir, PGD Dob, PGD Domžale mesto ter policisti.

Kot je za naš portal povedal vodja izmene CPV Domžale Milan Peterc, so bili ob 8.27 uri obveščeni o požaru stanovanjske hiše na Dvoržakovi ulici na Viru pri Domžalah, kamor so prispeli v dveh minutah in pol. Ob njihovem prihodu je bil požar že polno razvit v dveh prostorih v srednji etaži stanovanjske hiše, ogenj pa je bruhal na plano. Prav tako je ogenj zajel nadstrešek in ostrešje.

Gasilci so z dvema notranjima napadoma hitro lokalizirali požar in preprečili, da bi se ta razširil na druge prostore. Kmalu so se jim pridružili tudi gasilci PGD Vir, PGD Dob in PGD Domžale-mesto. Gasilci so se tudi lotili iskanje žarišča požara. Prav tako so dokončno pogasili požar.

Po besedah Peterca so gasilci hitro in odlično posredovali in tako preprečili da bi se ogenj razširil še na druge prostore. Pri intervenciji so se izkazali tudi domačini in okoliški prebivalci, ki so jim nudili pomoč in dostop do vode.

Kot je še povedal Peterc je bila materialna škoda zelo velika, saj sta bila popolnoma uničena dva stanovanjska prostora. Med intervencijo so gasilci rešili psa, ki se je skril v stanovanjski hiši.

Na intervenciji je sodelovalo šest gasilcev CPV Domžale s tremi vozili, tudi avtolestvijo, enajst gasilcev PGD Vir s tremi vozili, enajst gasilcev PGD Dob s tremi vozili in trinajst gasilcev PGD Domžale – mesto s tremi vozili.

Vzrok požara policisti še ugotavljajo.

Avtor: Miha Ulčar; Klemen Baloh
Komentarji uporabnikov