Zagorela montažna stanovanjska hiša na Viru pri Domžalah

Danes zjutraj ob 5.40 uri zjutraj so zapiskali pozivniki gasilcev. Sporočilo je kazalo "Gori montažna hiša na Viru pri Domžalah". Na kraj so odhiteli poklicni gasilci CPV Domžale, domači gasilci PGD Vir in gasilci PGD Domžale-mesto.

Kot je za naš portal povedal vodja intervencije Bogdan Potočnik iz CPV Domžale, je zagorelo v notranjosti fasade montažne hiše na Parmovi ulici na Viru pri Domžalah. Gasilci so odprli (odžagali) približno dva kvadratna metra fasade, da so prišli do požarišča in ga pogasili. Mesto požarišča so preverili tudi s termo kamero, da so z gotovostjo lahko potrdili, da je ogenj pogašen.

Kot nam je še povedal Potočnik so dim in ogenj opazili sosedje, ki so nato takoj poklicali gasilce. Kraj požara so si ogledali tudi policisti PP Domžale. Kot smo še izvedeli, se domneva, da naj bi bil vzrok požara posledica včerajšnjih del na hiši, saj so delavci varili izotek na fasadi, od tega pa naj bi ogenj potegnilo na les in polnilo. Izvedeli smo tudi, da se v času požara v hiši ni nahajala nobena oseba, saj hiša še ni vseljena.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Janez Ravnikar, Damir Pirc
Tagi