Za predorom Podmilj zagorelo tovorno vozilo

Danes, nekaj pred 14.30 uro je na štajerski avtocesti od Trojan proti Blagovici, dobrih 100 metrov za predorom Podmilj, zagorelo tovorno vozilo s priklopnikom. Kljub hitremu posredovanju gasilcev je požar popolnoma uničil kabino in motorni del tovornega vozila, saj je bil ogenj ob njihovem prihodu že popolnoma razvit. Gasilcem je pred ognjenimi zublji uspelo rešiti tovor.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru tovornega vozila s priklopnikom na štajerski avtocesti, dobrih 100 metrov za predorom Podmilj proti Blagovici, obveščeni ob 14.23 uri. Takoj po prihodu so zavarovali kraj ter se lotili gašenja gorečega vozila, obenem pa so pred ognjenimi zublji zaščitili tovor – palete. V nadaljevanju so gasilci še očistili cestišče. Ogenj je popolnoma uničil kabino in motorni del tovornega vozila, medtem ko je tovor gasilcem uspelo rešiti.

Voznik tovornjaka, šlo naj bi za madžarskega državljana in njegov mlajši sopotnik, sta pred ognjenimi zublji pravočasno zapustila kabino. V požaru ni bil nihče poškodovan, je bila pa štajerska avtocesta med priključkoma Trojane in Blagovica v smeri Ljubljane v času gašenja zaprta za ves promet, obvoz je potekal po regionalni cesti. Po končanem gašenju je promet stekel po prehitevalnem pasu.

Na intervenciji je sodelovalo šest gasilcev CZR Domžale s dvema voziloma in osem gasilcev PGE Celje s štirimi vozili.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi z dogodkom na štajerski avtocesti za predorom Podmilj povedal, da vzrok požara na vlečnem vozilu, ki je pogorel v celoti in se je deloma razširil tudi na priklopno vozilo še ni znan, kaže pa na napako motorja. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Zaradi gašenja in opravljanja posledic požara je bila do 15.30 zaprta avtocesta v smeri Ljubljane. Po do sedaj zbranih obvestilih niso podani sumi oziroma elementi kaznivega dejanja.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi