Za predorom Podmilj trčilo šest vozil, štiri osebe utrpele poškodbe

Danes, nekaj po 6. uri je na štajerski avtocesti za predorom Podmilj v smeri Ljubljane prišlo do dveh prometnih nesreč, v kateri je bilo udeleženih šest vozil in sicer so najprej trčila štiri osebna vozila, v drugi nesreči, ki se je po podatkih policije pripetila v zastoju, pa še dve osebni vozili. V nesreči so štiri osebe utrpele poškodbe in bile s strani reševalcev prepeljane v UKC Ljubljana. Zaradi nesreče, udeležena vozila so stala na prehitevalnem pasu, je promet potekal po odstavnem pasu, zaradi česar je prihajalo do zastojev.

Jani Jeraj, vodja I. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o naletu šestih vozil na štajerski avtocesti za predorom Podmilj, v smeri Ljubljane, obveščeni ob 6.13 uri. Takoj po prihodu so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi štirih poškodovanih oseb, katere so nato reševalci NMP Domžale in NMP UKC Ljubljana prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so v nadaljevanju še posuli cestišče razlitih tekočin.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana nam je sporočila, da je do prometne nesreče z naletom 4 vozil prišlo, ker 40-letna voznica osebnega vozila ni vozila na zadostni varnostni razdalji do vozila pred seboj, ki se je ustavilo v koloni vozil. Po navedeni prometni nesreči je druga 40-letna voznica prav tako zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v zadnje udeleženo vozilo v prvi prometni nesreči. V njo pa je trčila še 63-letna voznica osebnega vozila. V nesreči so bili 4 udeleženci lažje poškodovani in so bili z reševalnim vozilom odpeljani v UKC Ljubljana. Vsem trem voznicam, ki so povzročile prometno nesrečo je bil izdan plačilni nalog.

V času te prometne nesreče je po besedah Aleksandre Golec v zastoju prišlo še do manjšega trčenja dveh voznikov osebnih vozil, ki pa sta se o nesreči dogovorila sama in v nesreči nista utrpela telesnih poškodb.

Zaradi navedenega trčenja je bil promet do 7.30 oviran v smeri Ljubljane zaradi česar so nastajali daljši zastoji.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi