Za predorom Podmilj trčila tri osebna vozila

Danes, nekaj minut čez 6. uro zjutraj je na štajerski avtocesti za predorom Podmilj proti Ljubljani prišlo do trčenja treh osebnih vozil, ki so obstala na voznem in prehitevalnem pasu. V nesreči ni bilo poškodovanih, je pa nastala večja materialna škoda, prav tako je prišlo do zastojev.

Milan Peterc, vodja intervencije I. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o naletu treh osebnih vozil na štajerski avtocesti za predorom Podmilj v smeri Ljubljane obveščeni ob 6.15 uri. Gasilci so takoj po prihodu protinaletno in protipožarno zavarovali kraj prometne nesreče, opravili pregled udeležencev ter nevtralizirali iztekle motorne tekočine. V nadaljevanju so odklopili akumulatorja na dveh vozilih ter z vozišča odstranili dele razbitin vozil. Po opravljenem ogledu prometnih policistov, so s tehničnim posegom odstranili poškodovano vozilo z voznega pasa. Na kraju so posredovali tudi gasilci ACB Vransko in PGE Celje ter delavci Darsa.

Ker so vozila po trku obstala na prehitevalnem in voznem pasu, je na avtocesti prišlo do zastojev. Peterc nam je še povedal, da so udeleženci po trku zapustili vozila in se umaknili na varno, prav tako so kraj nesreče označili z varnostnimi trikotniki. Zaradi vremenskih razmer, prehajanja noči v jutro in neosvetljenosti avtoceste, ti niso bili dobro vidni. Pri tem je potrebno z vidika prometne varnosti poudariti, da izklapljanje osvetlitve na določenih odsekih avtocest v luči varčevanja z energijo ni ravno odgovorno in primerno.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi