Za cestninsko postajo Kompolje se je čez zaščitno ograjo v jarek prevrnil vlačilec

Danes nekaj pred 5.30 uro se je na štajerski avtocesti za cestninsko postajo Kompolje, v smeri Celja, čez zaščitno ograjo v jarek prevrnil vlačilec. Na kraju nesreče, odpravljanje posledic še vedno poteka, so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, ki so zaščitili bližnji potok pred morebitnim onesnaženjem z iztekajočim gorivom, prav tako so tudi prečrpali nafto iz rezervoarja vlačilca. V času odpravljanja posledic prometne nesreče, je na nasprotnem voznem pasu avtoceste zaradi neprevidnosti voznikov,  prišlo do naleta vozil petih osebnih vozil. V obeh prometnih nesrečah poškodovanih ni bilo.

Jani Jeraj, vodja I. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči za cestninsko postajo Kompolje v smeri Celja, obveščeni ob 05.22 uri in sicer se je zaenkrat  še iz neznanega razloga čez ograjo v jarek prevrnil vlačilec. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče ter izvedli vse postopke za preprečitev iztekanja goriva iz vozila. Zaradi bližnjega potoka so postavili črevesa in pivnike ter izvedli požarno varovanje. V nadaljevanju so prečrpali nafto iz rezervoarja vozila. Na kraju so posredovali tudi delavci Darsa in policisti, ki so izvedli protinaletno varovanje in preusmerili promet. Posledice prometne nesreče, v kateri ni bil nihče poškodovan, še vedno odpravljajo

V času odpravljanja posledic prometne nesreče, je na nasprotnem voznem pasu avtoceste prišlo do naleta petih osebnih vozil, čemu je botrovala nepazljivost voznikov, ki so si med vožnjo ogledovali dogajanje na nasprotni strani avtoceste, pri tem pa niso bili dovolj pazljivi na vozila pred seboj. Gasilci so na kraju odklopili akumulatorje na vozilih ter posuli cestišče z vpojnimi sredstvi. V naletu ni bilo poškodovanih.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi