Z vozilom zapeljal na nasprotni vozni pas, trčil v drog javne razsvetljave in pristal na bližnjem parkirišču

Dnevna izmena poklicnih gasilcev Centra za zaščito in reševanje, ki jo vodi Matjaž Hribar, je zgodaj popoldan v manj kot uri, posredovala na dveh intervencijah. Ob 12. uri so bili pozvani na prometno nesrečo, ki se je pripetila na Krumperški cesti v Domžalah, v kateri je voznik z osebnim vozilom zapeljal na nasprotni vozni pas in se zaletel v drog javne razsvetljave. Malo pred 13. uro pa so poklicni gasilci dobili poziv o dimniškem požaru v stanovanjski hiši na Čevljarski ulici v Spodnjih Jaršah pri Domžalah.

Vodja dnevne izmene CZR Domžale Matjaž Hribar, nam je povedal, da so bili o prometni nesreči na Krumperški cesti v Domžalah obveščeni danes ob 12. uri. V prometni nesreči je bil udeležen voznik osebnega vozila znamke Škoda Oktavia, ki je peljal iz smeri Domžal proti uvozu na avtocesto. Pri domžalskem »svetilniku«, je zaenkrat iz neznanega vzroka zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v drog javne razsvetljave, ki se je pri tem prelomilo na pol, voznik pa je z vozilom pristal na tamkajšnjem parkirišču. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu ter pomagali pri oskrbi lažje poškodovanega voznika, ki so ga reševalci NMP ZD Domžale prepeljali v ljubljanski UKC. Na kraju nesreče so bili prisotni tudi policisti PP Domžale in delavci elektro podjetja, ki so zavarovali poškodovan drog javne razsvetljave. Osebno vozilo je bilo v nesreči uničeno.

V času, ko je omenjeni voznik zapeljal na nasprotni vozni pas, je nasproti vozeči voznik le-to pravočasno opazil in še pravi čas ustavil svoje vozilo, da ni prišlo do čelnega trčenja. Prav tako osebno vozilo, ki je trčilo v drog javne razsvetljave ni poškodovalo parkiranih vozil na parkirišču, kjer se je ustavilo po trku.

S policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so bili domžalski policisti okrog 12. ure obveščeni o prometni nesreči, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 79-letni voznik osebnega avtomobila Škoda Octavia vozil po Krumperški cesti v Zaborštu iz smeri centra Domžal proti uvozu na AC. Pri tem je iz za zdaj neznanega vzroka zapeljal na nasprotni vozni pas in pločnik ter trčil v drog javne razsvetljave. Pri vozniku ni bila ugotovljena prisotnost alkohola, v nesreči pa je utrpel lahke telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v ljubljanski klinični center.  

Komaj dobro so poklicni gasilci zaključili intervencijo na Krumperški cesti, so dobili obvestilo o dimniškem požaru v stanovanjski hiši na Čevljarski ulici v Spodnjih Jaršah. Po besedah Hribarja, so bili o tem požaru obveščeni ob 12.48 uri. Gasilci so po očistili dimnik ter preventivno s termo kamero pregledali podstrešje. Materialna škoda v dimniškem požaru ni nastala.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale
Komentarji uporabnikov
Tagi