Poziv očividcem: Z različnima registrskima tablicama na vozilu bežal pred policisti

Marsikdo se je včeraj okrog 21. ure spraševal, kaj se dogaja, saj je bilo na širšem domžalskem območju, možno opaziti več policijskih patrulj na intervencijski vožnji. Policisti so v Mengšu opazili osebno vozilo znamke Opel Astra, ki je imelo na vozilu nameščeni dve različni registrski tablici, voznik pa ni upošteval navodil policistov, ki so ga želeli zaustaviti na predpisan znak, temveč se je raje podal v beg, pri tem pa je z nevarno vožnjo ogrožal druge udeležence v prometu.

Policisti Policijske postaje Domžale  so včeraj, 22. avgusta 2018, nekaj pred 21. uro v Mengšu opazili osebno vozilo znamke Opel Astra, ki je imelo na vozilu nameščeni dve različni registrski tablici. Policista sta na predpisan znak vozilo pričela ustavljati, vendar voznik le-to ni upošteval, temveč je pospešeno nadaljeval z  vožnjo. Med vožnjo na relaciji Mengeš – Trzin – Domžale, nato pa regionalne ceste v smeri naselja Blagovice ter nadalje avtoceste  A1 v smeri Ljubljane – Rudnika – Dolenjske ceste, Lavrice in Škofljice je voznik osebnega vozila  vozil predrzno in nevarno, s tako vožnjo pa ogrožal ostale udeležence v cestnem prometu. Policisti so vozilo izsledili na Škofljici, osebe iz vozila pa so pobegnile peš. Policisti so vozilo zasegli, trenutno pa zbirajo obvestila zaradi podanih sumov kaznivega dejanja Nevarne vožnje.

Na Policijski upravi Ljubljana za razjasnitev okoliščin kaznivega dejanja naprošajo vse morebitne priče dogodka in voznike, ki so bili v sredo, 22. avgusta 2018, v času od 20.50 in 21.25 uro kakorkoli udeleženi v cestnem prometu na omenjeni relaciji, da podatke sporočijo na Policijsko postajo Domžale, Ljubljanska cesta 96, tel. št. 01/724-65-80, ali pokličejo na anonimni telefon policije 080-1200 ali na interventno številko 113.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

Tagi