Z osebnim vozilom trčil v steno predora

Danes, nekaj minut pred 17.30 uro na regionalni cesti Trojane-Izlake v predoru V Zideh, v občini Lukovica, osebno vozilo trčilo v steno predora. V nesreče sta dve osebi utrpeli lažje poškodbe in bili s strani reševalcev oskrbljeni na kraju.

Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči osebnega vozila na regionalni cesti Trojane-Izlake v predoru V Zideh obveščeni ob 17.20 uri. In sicer naj bi voznik z osebnim vozilom najprej trčil v steno predora voznega pasu, nato pa še v steno predora nasprotnega voznega pasu, kjer je vozilo tudi obstalo. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator na vozilu. Reševalci NMP Domžale so dve poškodovani osebi oskrbeli na kraju. Morebitno nadaljnjo zdravstveno oskrbo bosta poiskali sami v ZD Zagorje. Na kraju so bili prisotni tudi policisti. Zaradi nesreče je bil predor V Zideh zaprt v obe smeri okoli eno uro.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s prometno nesrečo povedal, da je do nje prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti v predoru zapeljal s ceste in trčil v zid. Pri tem sta se voznik in potnica v vozilu lažje telesno poškodovala. Policisti zoper voznika vodijo prekrškovni postopek.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca

 

Tagi