Z motilcem signala izvajala velike tatvine. Bodite pozorni, ko zapuščate vozilo!

Ljubljanski policisti so v mesecu avgustu opravili hišne preiskave pri 19 in 50-letnem osumljencu in jima zasegli več predmetov, ki izvirajo iz kaznivih dejanj in predmetov s katerimi sta izvrševala kazniva dejanja. 50-letnik je kazniva dejanja izvajal kar med prostimi izhodi med prestajanjem zaporne kazni.

Osumljena sta v zadnjih dveh mesecih, predvsem na območju nakupovalnih središč v Ljubljani opazovala oškodovance, ki so parkirali, ter vozila zaklenili z daljinskim zaklepanjem. Pri tem sta uporabila motilec signala daljinskega zaklepanja, da se vozilo ni zaklenilo, česar pa oškodovanci niso opazili. Ob njihovi odsotnosti sta vstopila v vozilo, iz njega odtujila vrednejše predmete, ter ključe njihovih stanovanj. V vozilu sta tudi poiskala naslov oškodovancev, ter odšla na njihov domač naslov, kjer sta iz hiš in stanovanj izvršila tatvine gotovine in nakita.

“Trenutno sta osumljena šestih tovrstnih kaznivih dejanj, v katerih sta skupno povzročila za okoli 40.000 evrov materialne škode. Zoper oba osumljena bodo podane kazenske ovadbe zaradi kaznivih dejanj velike tatvine,” so sporočili z ljubljanske policijske uprave in dodali, da so 19-letnika v preteklosti že obravnavali zaradi tovrstnih kaznivih dejanj, njegov starejši sostorilec pa jih izvajal kar med prostimi izhodi med prestajanjem zaporne kazni, ki mu je bila izrečena ravno zaradi kaznivih dejanj na področju premoženjske kriminalitete.

“Vsem občanom svetujemo, da v vozilih ne puščajo vrednejših predmetov, prav tako pa naj ne bodo v vozilu drugi predmeti, ki jih storilci tovrstnih kaznivih s pridom izrabijo (ključi bivališč, poštnih nabiralnikov, osebni dokumenti, naslov bivanja, razne kartice za dostop do garaž, itd..). Vedno, ko vozilo zapuščate se prepričajte ali se je vozilo dejansko zaklenilo (poskusite odpreti vrata in se ne zanašajte zgolj na zvočni ali svetlobni signal vozila),” opozarjajo na Policijski upravi Ljubljana.

V kolikor v okolici parkirišč opazite sumljive osebe, ki opazujejo vozila ali sumite, da ste bili sami žrtev podobnega kaznivega dejanja vam policisti svetujejo, da ob tem takoj pokličete na telefonsko številko 113.

Miha Ulčar; Foto: icsinc.com

 

Komentarji uporabnikov
Tagi