Z goljufijo ji je pobrala nakit. Bodite pozorni na goljufe, ki hodijo po domovih!

Policisti so bili včeraj obveščeni o goljufiji, ki je bila v dopoldanskem času izvršena na območju Domžal. Neznana storilka je na domu obiskala oškodovanko ter jo zamotila s pogovorom in predstavitvijo medicinskih pripomočkov. V nadaljevanju je občanko spravila v zmoto in v zameno kot garancijo za nakup medicinskega pripomočka, od nje pridobila nakit večje vrednosti. Občanka je na koncu ostala brez nakita in medicinskega pripomočka. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvesti.

Ob tej priložnosti velja opozoriti, da so nekateri ljudje še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki nenapovedano prihajajo na njihove domove, pod različnimi pretvezami pa jih potem pretentajo ali ukradejo. Priporočljivo je, da takšne osebe brez potreb ne vabijo v prostore, če pa že jih, naj jih imajo ves čas pod nadzorom. Ob tem pa naj bodo pozorni na videz oseb (oblačila, govor, posebnosti) ter  vozilo s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in reg. št. vozila).

V  kolikor kljub previdnosti postanejo žrtev kaznivega dejanja policisti priporočajo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Komentarji uporabnikov
Tagi