Voznik na avtocesti trčil v moškega, ki mu je pred tem na avtu počila pnevmatika

Danes, okrog 19.30 ure je na štajerski avtocesti pri Kompoljah v smeri Celja voznik osebnega vozila trčil v 70-letnega moškega, ki mu je pred tem na osebnem vozilu počila pnevmatika, vozilo pa je zapeljal na odstavni pas. Slednji je v nesreči utrpel hujše poškodbe in je bil s strani reševalcev prepeljan v UKC Ljubljana. Do trka je prišlo na voznem pasu, kjer je moški ustavljal druga vozila, domnevno zaradi psa, ki je ušel iz avta.

Martin Juteršek, vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 19.32 uri obveščeni, da je na štajerski avtocesti pri Kompoljah v smeri Celja osebno vozilo trčilo v moškega. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, nudili pomoč poškodovanemu moškemu do prihoda reševalcev NMP, razsvetljevali kraj dogodka ter pomagali policiji in delavcem DARS-a.

Juteršek nam je še povedal, da je poškodovanemu moškemu pred tem počila desna pnevmatika na osebnem vozilu, zaradi česar je vozilo zapeljal na odstavni pas. Do trka z njim pa naj bi prišlo na voznem pasu. V vozilu se je nahajal tudi pes.

V zvezi z okoliščinami prometne nesreče nam je Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana povedal, da je po do sedaj zbranih obvestilih do nje prišlo, ker je 70-letni moški pri vožnji v smeri Celja zaradi okvare vozila ustavil na odstavnem pasu: “Izstopil je iz vozila in na voznem pasu ustavljal druga vozila, domnevno zaradi psa, ki je ušel iz avta. Vanj je trčil voznik z osebnim vozilom, ki je vozil v smeri Celja. Pri tem se je pešec huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo. Policisti nadaljujejo  zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah prometne nesreče. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.”

Zaradi ogleda in odpravljanja posledic je bila štajerska avtocesta v smeri Celja zaprta do 21.30.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi