“Voznik brez izpita trčil v nasproti vozeči avto”

Dan odprtih vrat PGD Dob

Na cesti 7. avgusta v Dobu pri Domžalah se je včeraj, ob 16.31 uri zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica in mlajši voznik, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Voznica je pravilno peljala po svojem voznem pasu iz smeri centra Doba proti glavni cesti, ko je nasproti s preveliko hitrostjo pripeljal voznik, ki se zaradi neizkušenosti trčenju ni mogel izogniti. Ob trku je vozilo voznika zagorelo, voznica pa je ostala ukleščena v svojem vozilu, zaradi česar na pomoč poklicali gasilce PGD Dob in CZR Domžale.

Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, s tehničnim posegom iz vozila rešili voznico ter pogasili goreče vozilo. Oba udeleženca v nesreči nista utrpela hujših poškodb in sta nato odšla v domačo oskrbo, za kar pa za obe vozili udeleženi v nesreči, ne moremo trditi. Na srečo je šlo za gasilsko reševalno vajo ob zaključku dneva odprtih vrat PGD Dob, na katerem so obiskovalcem predstavili svoje delo, opremo in vozila ter še številne aktivnosti.

Na svoj račun so prišli najmlajši, saj so za njih pripravili številne zabavne in poučne aktivnosti. Vedrovka ali gasilska brentača, je vedno bila najbolj priljubljeno igralo pri najmlajših. Tokrat je bilo kar nekaj malih mojstrov, ki so kaj hitro zadeli tarčo s curkom vode.

Sicer pa smo med ogledom vozil in opreme prisluhnili predsedniku PGD Dob Robertu Hrovatu, ki je opisal delo preteklega leta. Poudaril je, da je na srečo vodna ujma tokrat Dob pustila suh, a da so tako gasilke kot gasilci priskočili na pomoč tam, kjer je njihova pomoč najbolj prav prišla.

Gasilska vaja, ki smo jo omenili v uvodu, je trajala ravno toliko časa, da je bil kostanj že pečen. Udeleženci dneva odprtih vrat so se nato ob merici kostanja, ki ni bila majhna in ob kuhančku še družili, pogovor pa je nanesel tudi o delu gasilcev in njihovih načrtih za naprej. Kmalu bodo božično-novoletni prazniki in takrat bodo gasilci potrkali na naša vrata z dobrimi željami in seveda koledarjem. Kakšen prispevek, ki ga bodo prejeli, pa jim bo pri njihovem delu prišel še kako prav.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi