Vinjen voznik z avtom večkrat trčil v steno trojanskega predora

Včeraj, nekaj pred polnočjo je na avtocesti v predoru na Trojanah v smeri proti Ljubljani prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Voznik je med vožnjo trčil v robnik, nato pa je avto začelo zanašali po cesti, zaradi česar je večkrat trčil v steno predora. Voznik v nesreči ni utrpel poškodb, je bilo pa v postopku ugotovljeno, da je vozil vinjen, zaradi česar mu je bilo odrejeno pridržanje. Na kraju je voznik tudi žalil policiste in ni upošteval njihovih ukazov.

S Policijske uprave Ljubljana so v zvezi s prometno nesrečo v predoru Trojane sporočili, da je bilo ugotovljeno, da voznik osebnega vozila ni vozil po sredini prometnega pasu in zato trčil v robnik, nato pa je avto začelo zanašati po cesti v predoru, kjer je večkrat trčilo v steno predora. Policisti so ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola (0,71 mg/l), zato mu je bilo odrejeno pridržanje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Ves čas postopka se je tudi žaljivo vedel do policistov in ni upošteval njihovih ukazov, zato mu je bil tudi izdan plačilni nalog.

Na kraju prometne nesreče so posredovali tudi poklicni gasilci CZR Domžale in PGE Celje, ki so zavarovali kraj dogodka, izklopili akumulator ter posuli cestišče z absorpcijskim sredstvo.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Komentarji uporabnikov
Tagi