Vinjen voznik z Audijem končal v jarku, sopotnik utrpel hude poškodbe

Na regionalni cesti Gore pri Pečah, iz smeri Ples v smeri proti Podgorici pri Pečah, v občini Moravče, je v petek, 28. septembra 2018, nekaj pred polnočjo prišlo do prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo znamke Audi A4 in sicer je voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v obcestni jarek. V nesreči je sopotnik utrpel hude telesne poškodbe in bil s strani reševalcev NMP ZD Domžale prepeljan v UKC Ljubljana. V postopku policistov je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil vinjen.

Maja Ciperle Adlešič iz Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s prometno nesrečo povedala, da so bili policisti dne 28. septembra 2018, nekaj pred 24. uro obveščeni o prometni nesreči v občini Moravče. Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila znamke Audi A4 vozil po regionalni cesti Gore pri Pečah, iz smeri Ples v smeri Podgorice pri Pečah. V bližini naslova Gora pri Pečah 31 je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom, ter s sprednjo levo stranjo vozila trčil v obcestni jarek ob levi strani vozišča. V vozilu je bil poleg voznika še potnik, ki je utrpel hude telesne poškodbe. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana.

»Z voznikom je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti z indikatorjem alkohola, kateri je pokazal 0.65 mg/l alkohola v organizmu. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper voznika zaradi povzročitve prometne nesreče podana kazenska ovadba,« je še povedala Maja Ciperle Adlešič.

Miha Ulčar; Foto: Miha V.

Tagi