Vinjen voznik najprej povzročil prometno nesrečo, nato pa se upiral policistom, vpil nanje ter jih žalil

Domžalski policisti so včeraj popoldan na Ljubljanski cesti v Domžalah obravnavali prometno nesrečo, v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Pri tem pa jih je dodatno zaposlil vinjen povzročitelj prometne nesreče, ki se očitno ni strinjal s tem, da je vozil vinjen (alkotest mu je pokazal 0,73 mg/l), ter da je bilo zanj odrejeno pridržanje, saj se je začel upirati policistom, nanje vpiti ter jih žaliti.

Nataša Pučko iz Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da so bili policisti PP Domžale včeraj okrog 16. ure obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti v Domžalah, v kateri so bila udeležena tri vozila. Z ogledom kraja prometne nesreče in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je voznik Audija zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji povzročil prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena še voznik VW Caddy in voznik Ford Mondea. V nesreči je nastalo za približno 10.000 evrov materialne škode, soudeleženca prometne nesreče pa sta zdravniško pomoč iskala sama naknadno.

Prav tako je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj prometne nesreče vozil pod vplivom alkohola (0,73 mg/l), zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in na podlagi 24. člena ZPrCP odrejeno pridržanje. Kršitelj se je pri tem pasivno upiral policistom in nanje vpil ter jih žalil. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, prav tako mu bo izdan plačilni nalog.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca
Tagi